Obavijesti

News

Komentari 16

Đapić na sudu: Ruža Tomašić nije potkupljiva, a nisam ni ja

Đapić na sudu: Ruža Tomašić nije potkupljiva, a nisam ni ja
1

Ruža Tomašić tužila je svog bivšeg bliskog kolegu Antu Đapića zbog klevete. Uvrijedio ju je izjavom o njezinoj saborskoj mirovini. Na sudu se nije pojavila

VIDEO

Ruža Tomašić, predsjednica HSP dr. Ante Starčević, nije dobila mirovinu na temelju zakona, već posebne Vladine uredbe. Stoga postavljam pitanje: Što je to ona odradila za HDZ?, izjavio je u tisku u kolovozu 2009. godine Anto Đapić, počasni predsjednik HSP-a. Skoro dvije godine kasnije, Ruža Tomašić, uvrijeđena "nizom neistina" koje je o njoj iznio njezin nekadašnji stranački šef, odgovara privatnom tužbom. 

- Đapić me omalovažio na vrlo ružan način iznoseći sud o mojim moralnim osobinama i imputirajući mi da sam potkupljiva i sklona podmićivanju. Također, u mirovinu nisam otišla temeljem nikakve posebne Vladine uredbe nego na temelju Zakona, jer imam ukupni mirovinski staž u trajanju preko 20 godina - navela je Ruža Tomašić u svojoj tužbi. 

Ruža Tomašić se u srijedu nije pojavila na Općinskom sudu u Osijeku, no po svojem odvjetniku Domagoju Rešetaru poručila je da će povući tužbu ako joj se Anto Đapić ispriča te ispriku objavi u novinama. Đapić je odbio takve uvjete. U svojoj obrani je naveo da sporni tekst iz Glasa Slavonije "nije autorizirao", te da "ni u primisli" nije imao namjeru uvrijediti Ružu Tomašić.

- Moja namjera je bila novinaru objasniti da je moja mirovina u istom omjeru moralna ili nemoralna kao i mirovina Ruže Tomašić, jer oboje imamo rješenje za tzv. 'saborsku mirovinu'. Za svoju mirovinu sam imao sve uvjete, a to su tri mandata u Hrvatskom saboru, zbog čega nisam trebao ispunjavati uvjete o starosnoj dobi ili stažu. S druge strane Ruža Tomašić je ispunjavala dva od tri uvjeta, a treći je reguliran posebnom uredbom Vlade. Njoj je falio radni staž u Hrvatskoj, jer je imala radni staž u Kanadi - rekao je Đapić tvrdeći da je odlazak njegove bivše stranačke kolegice u mirovinu – zakonit i moralan, ali isto tako i njegov.

Đapić je također naglasio da nikada nije smatrao Ružu Tomašić potkupljivom i sklonom podmićivanju, ali – ni on nije takav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.