To je to što me zanima!

A. Đapić: Srb je statut HSP-a pomiješao sa statutom HDZ-a!

Mene može razriješiti jedino Sabor stranke koji me je i izabrao. Zato pokrećem inicijativu za sazivanjem velikog izvanrednog Sabora stranke, kaže Anto Đapić
Vidi originalni članak

Sastanak predsjedništva stranke u Sisku je obično smeće! To nije bio nikakav sastanak jer nisu niti pozvali svih 15 članova nego ih je bilo samo devet. Srba, koji u Osijeku podržava HDSSB, podržali su sinekuristi koji u Dalmaciji šuruju s HDZ-om i rade za svoje interese. Još uvijek sam legitimni počasni predsjednik HSP-a i predsjednik osječke podružnice Ante Paradžik u kojoj Danijel Srb više nema podršku i nema što tražiti, rekao je Anto Đapić na tiskovnoj konferenciji u prostorijama gradskog odbora HSP-a u Osijeku, dan nakon što je preko medija saznao da ga je predsjedništvo na čelu s dojučerašnjim velikim prijateljem i stranačkim kolegom Danijelom Srbom izbacilo iz stranke. 

Srb je Status HSP-a pomiješao sa statutom HDZ-a

- Srb je statut HSP-a pomiješao sa statutom HDZ-a, jer po našim pravilima predsjedništvo ne može nikoga izbaciti iz stranke već, eventualno, predložiti suspenziju časnom sudu. Mene može razriješiti jedino Sabor stranke koji me je i izabrao. Zato pokrećem inicijativu za sazivanjem velikog izvanrednog Sabora stranke gdje će se jasno vidjeti tko ima kakvu podršku. Ako Srb pobijedi, onda neka prodaje stranku kome hoće - kazao je Đapić, dodajući kako je on cijeli svoj politički vijek posvetio izgradnji stranke i kada se povukao, prije par godina, očekivao je da će Srb uspjeti izgraditi sebe kao političara i doprinijeti stranci no, to se nije dogodilo. 

"Moj utjecaj u stranci još je veoma velik"

- Nisam mu ja kriv što je retorički nesposoban. Mi smo mu kao stranka sve pružili, ali on se priklonio HDSSB-u gdje mu je iz Bosne naređeno da mora oslabiti moj status. Ali moj utjecaj u stranci još je veoma velik. Opet ću se kandidirati za predsjednika stranke jer ne namjeravam dopustiti da takvi unište HSP. Varaju se ako misle da su mi ovime oslabili utjecaj u gradu Osijeku za lokalne izbore. Ja se i dalje pripremam izaći na izbore za gradonačelnika Osijeka kao kandidat HSP-a, a ako to ne bude moguće tako, onda ću ići kao nezavisni, jer tako imam još bolje šanse - siguran je Đapić u svoju pobjedu u gradu Osijeku. Poziva Srba da mu bude protukandidat.

Ja se i dalje pripremam izaći na izbore za gradonačelnika Osijeka kao kandidat HSP-a

Đapić u Osijeku ima podršku gradske, ali i županijske organizacije HSP-a što mu daje legitimno pravo da i dalje istupa ispred stranke. Osim Srba, Đapić je unazad par godina doživio nekoliko sličnih 'izdaja' svojih najbližih suradnika. 

- Da, imao sam velikih kadrovskih promašaja, ali ne gubim vjeru u ljude. Ni oni, kao ni Srb, nisu željeli dobro ovoj stranci, nego samo sebi. Ali to ne znači da ću i dalje griješiti - kazao je Đapić koji poziva Srba da sazove Sabor stranke kako bi se riješile sve dvojbe jer će inače stanka doživjeti neugodne sukobe.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • Ifeoma Nnenna Dieke 30.01.2013.

    Isuse bože kolko taj može drobit, a i čekal je de izađu veći formati televizora da ga mogu reproducirat.

  • mitch_1 30.01.2013.

    Đapić je uništio svojom trgovačkom politikom HSP.Bilo je vrijeme da ga se izbaci iz stranke davno prije na isti način kao što je on svrgnuo Paragu.Na Saboru prije 4 godine je ronio suze da mu se produži mandat još godinu dana.Po njegovom nalogu je izabran Srb koji je bio njegova lutka na koncu i djelovao je i dalje iz njegove sjene.Sada je pretjerao i opravdano je na zadovoljstvo većine članova najuren iz stranke.Kada vidimo i čujemo riječnik kojim se služi stid nas je da je takav kočijaš bio na čelu stranke cijelo vrijeme a Srb je za njega pravi gospodin.Ukoliko on i dalje ostane član HSP-a to je onda definitivni kraj ove naše najstarije hrvatske stranke (što ne vjerujem da će se dogoditi.)

  • WOMANIZER 29.01.2013.

    jednostavno nema srama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare