Obavijesti

News

Komentari 87

A. Đapić: Srb je statut HSP-a pomiješao sa statutom HDZ-a!

A. Đapić: Srb je statut HSP-a pomiješao sa statutom HDZ-a!
3

Mene može razriješiti jedino Sabor stranke koji me je i izabrao. Zato pokrećem inicijativu za sazivanjem velikog izvanrednog Sabora stranke, kaže Anto Đapić

VIDEO

Sastanak predsjedništva stranke u Sisku je obično smeće! To nije bio nikakav sastanak jer nisu niti pozvali svih 15 članova nego ih je bilo samo devet. Srba, koji u Osijeku podržava HDSSB, podržali su sinekuristi koji u Dalmaciji šuruju s HDZ-om i rade za svoje interese. Još uvijek sam legitimni počasni predsjednik HSP-a i predsjednik osječke podružnice Ante Paradžik u kojoj Danijel Srb više nema podršku i nema što tražiti, rekao je Anto Đapić na tiskovnoj konferenciji u prostorijama gradskog odbora HSP-a u Osijeku, dan nakon što je preko medija saznao da ga je predsjedništvo na čelu s dojučerašnjim velikim prijateljem i stranačkim kolegom Danijelom Srbom izbacilo iz stranke. 

Srb je Status HSP-a pomiješao sa statutom HDZ-a

- Srb je statut HSP-a pomiješao sa statutom HDZ-a, jer po našim pravilima predsjedništvo ne može nikoga izbaciti iz stranke već, eventualno, predložiti suspenziju časnom sudu. Mene može razriješiti jedino Sabor stranke koji me je i izabrao. Zato pokrećem inicijativu za sazivanjem velikog izvanrednog Sabora stranke gdje će se jasno vidjeti tko ima kakvu podršku. Ako Srb pobijedi, onda neka prodaje stranku kome hoće - kazao je Đapić, dodajući kako je on cijeli svoj politički vijek posvetio izgradnji stranke i kada se povukao, prije par godina, očekivao je da će Srb uspjeti izgraditi sebe kao političara i doprinijeti stranci no, to se nije dogodilo. 

"Moj utjecaj u stranci još je veoma velik"

- Nisam mu ja kriv što je retorički nesposoban. Mi smo mu kao stranka sve pružili, ali on se priklonio HDSSB-u gdje mu je iz Bosne naređeno da mora oslabiti moj status. Ali moj utjecaj u stranci još je veoma velik. Opet ću se kandidirati za predsjednika stranke jer ne namjeravam dopustiti da takvi unište HSP. Varaju se ako misle da su mi ovime oslabili utjecaj u gradu Osijeku za lokalne izbore. Ja se i dalje pripremam izaći na izbore za gradonačelnika Osijeka kao kandidat HSP-a, a ako to ne bude moguće tako, onda ću ići kao nezavisni, jer tako imam još bolje šanse - siguran je Đapić u svoju pobjedu u gradu Osijeku. Poziva Srba da mu bude protukandidat.

Ja se i dalje pripremam izaći na izbore za gradonačelnika Osijeka kao kandidat HSP-a

Đapić u Osijeku ima podršku gradske, ali i županijske organizacije HSP-a što mu daje legitimno pravo da i dalje istupa ispred stranke. Osim Srba, Đapić je unazad par godina doživio nekoliko sličnih 'izdaja' svojih najbližih suradnika. 

- Da, imao sam velikih kadrovskih promašaja, ali ne gubim vjeru u ljude. Ni oni, kao ni Srb, nisu željeli dobro ovoj stranci, nego samo sebi. Ali to ne znači da ću i dalje griješiti - kazao je Đapić koji poziva Srba da sazove Sabor stranke kako bi se riješile sve dvojbe jer će inače stanka doživjeti neugodne sukobe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.