To je to što me zanima!

Apple prestigao Exxon, postao je najvrjednija tvrtka na svijetu

Dionica Applea u srijedu je završila trgovanje s vrijednosti od 363,69 dolara, čime je vrijednost tvrtke bila 337,2 milijarde dolara, dok je vrijednost Exxona bila 331 mlrd.
Vidi originalni članak

Tehnološki div Apple u utorak je postao najvrjednija kompanija na svijetu nakon što je pretekao Exxon Mobil, prenosi Al Jazeera. Dionica Applea u srijedu je završila trgovanje s vrijednosti od 363,69 dolara, čime je vrijednost kompanije Stevea Jobsa bila 337,2 milijarde dolara, dok je vrijednost Exxona bila 331 milijardu.

Rastu Applea najviše su pogodovali prodaja iPad-a i iPhonea. Apple je od svibnja prošle godine, kada je pretekao najvećeg rivala Microsoft, na drugom mjestu. Exxon je na prvom mjestu od 2005., a analitičari smatraju da je pao na drugo mjesto zbog niže cijene nafte te oslanjanja na prirodni plin.

Budući da je Apple profitirao od crnog ponedjeljka na američkim burzama, analitičari očekuju da će kada se smanji panika na burzama Exxon brzo vratiti vodeću poziciju . Naftna kompanija prije nekoliko dana vrijedila je 30 milijardi dolara više od Applea što demonstrira o kolikim se gubicima na burzama radi. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare