To je to što me zanima!

Apple imenovao nasljednika S. Jobsa u upravnom odoboru

Arthur Levinson je inače bio član upravnog odbora Googlea jedno vrijeme, nakon čega je dugo godina bio član upravnog odbora Applea. Zamijenio je Stevea Jobsa
Vidi originalni članak

Tvrtka Apple imenovala je Arthura Levinsona (61) šefom upravnog odbora. Jobsov nasljednik dugo je godina član odbora, a iako je imao priliku otići u Google, ostao je vjeran Appleu, javlja Daily Mail

Steve Jobs je na funkciji šefa Upravnog odbora bio manje od dva mjeseca, a to mjesto je otvoreno upravo zbog njega nakon što je podnio ostavku kao izvršni direktor Applea.

Robert Iger, šef tvrtke Walt Disney, ući će i u upravni odbor Applea. Službenu informaciju o novom šefu upravnog odbora Apple je objavio u utorak.

- Apple je oduvijek bio fokusiran na razvoj i izvan SAD-a, na što sam iznimno ponosan i drago mi je što sam dio te tvrtke - ispričao je Levinson. Arthur Levinson je inače bio član upravnog odbora Googlea jedno vrijeme, a u tom se periodu uvjerio kako je Googleov Android "ukradeni proizvod". 

Jobs ga je zbog toga jako cijenio, jer je i sam govorio kako je Google svoj Android razvio po uzoru na iPhone. Nakon što su tenzije između Applea i Googlea počele sve više rasti, Levinson je službeno otišao iz Googlea i došao u Apple.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare