To je to što me zanima!

Apsurd u američkim zatvorima: Na ime robijaša isplatili su 140 milijuna dolara korona pomoći

Više od deset tisuća kalifornijskih zatvorenika okoristilo se u Covid-19 krizi. Pronašli su način kako izigrati državu i na račune primili potpore za nezaposlenost.
Vidi originalni članak

Zatvorenici u Americi osmislili su način na koji tražiti od države potporu za nezaposlenost koja se dijeli zbog pandemije uzrokovane korona virusom, prenosi NBC News.

U periodu od ožujka 2020. do kolovoza 2020., zatvorenici smješteni u zatvorima u Kaliforniji podnijeli su više od 35.000 zahtjeva za potporu za nezaposlenost u ukupnom iznosu od 140 milijuna dolara. 

Novac je isplaćen izravno na račun zatvorenika ili je pak poslan rođacima i prijateljima izvan zatvora. 

Okružna tužiteljica okruga Sacramento, Anne Marie Schubert izjavila je kako je ova prijevara zaprepaštujuća te da si takvo što država nije smjela dopustiti.

- Istražitelji su u rujnu ove godine bili upozoreni na velik broj zahtjeva za potporu nezaposlenima, no na to se nije reagiralo - izjavila je okružna tužiteljica.

Kako bi zavarali nadležne, zatvorenici su navodili lažne brojeve socijalnog osiguranja, kao i lažna imena poput 'John Doe', 'John Adams'. 

Nek pak nisu imali strah da ih otkriju te su naveli prava imena. Među takvima našlo se i 133 osuđenika na smrt, kao što su Cary Stayner - koji je nemilosrdno ubio četiri osobe 1999. godine, Susan Eubanks, zatvorenica koja je 1996. ubila svoja četiri sina te Scott Peterson koji je usmrtio svoju ženu i nerođeno dijete 2002. godine. 

Schubert tvrdi kako je preko 420.000 dolara isplaćeno osuđenicima na smrt te da bi se ova prijevara mogla proširiti i u drugim zatvorima u Americi.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 25.11.2020.

    Demokrati demokratski, pomno su birali mogućeg novog predsjednika.

  • Otrovni Jezik 25.11.2020.

    Zašto je to prijevara, samo su iskoristili svoje zakonske mogućnosti.

  • kaj te briga 25.11.2020.

    bravo ekipa

Komentiraj...
Vidi sve komentare