To je to što me zanima!

Apsurd u Rijeci: Semafor iza kojeg je ograda zbunjuje ljude

Prilaz sa parkirališta na glavnu cestu planira se u prvom tromesječju iduće godine stoga smo u ponovnoj fazi testiranja semafora kako bi provjerili njihovu ispravnost, kazao je rukovoditelj riječke Službe prometa
Vidi originalni članak

Semafor na budućem ulazu u riječku luku, koji je zaintrigirao Riječane još 2011. ovih dana ponovo je proradio iako je već cesta na kojoj se nalazi i dan danas zatvorena. Naime, semafor se nalazi u dvorištu skladišta luke ispred zida tj. zatvorene žičane ograde. 
Upitavši nadležne iz Rijeka prometa tada nam je rečeno kako se radilo o testiranju opreme pod garancijom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Taj prilaz u riječku luku trenutno je zatvoren dok ga lučka uprava ne odluči otvoriti. Prilaz se nalazi s lijeve strane raskrižja nedavno otvorene dionice D404 koja vodi iz grada do riječke zaobilaznice. Dionica D404 inače je u nadležnosti Hrvatskih cesta, ali mi održavamo semaforsku signalizaciju. Semafori na dionici spadaju u novu opremu koja je pod garancijom. Budući da je i upitni semafor novi, već neko vrijeme radi  kako bi se provjerila njegova ispravnost. Odluči li Lučka uprava u idućih mjesec ili dva dana otvoriti ovaj prilaz semafori će formalno biti pušteni u funkciju. U suprotnom ćemo ih u određeno vrijeme isključiti - poručili su 2011. iz Rijeka prometa. 

Šest godina kasnije doznajemo da se otvorenje ove ceste na glavnu napokon planira otvoriti.

- Prilaz sa parkirališta na glavnu cestu planira se u prvom tromesječju iduće godine stoga smo u ponovnoj fazi testiranja navedenih semafora kako bi provjerili njihovu ispravnost te ih planirano staviti i u formalnu funkciju - kazao je rukovoditelj riječke Službe prometa Danijel Frka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • marijan50 20.11.2017.

    Umirovljenike i starije osobe od 65 godina slati na zdravstvene preglede jednom mjesečno i nakon 75-e oduzeti im svima vozačke! Kao i automobilu tako i čovjeku životni vijek prolazi. U Njemačkoj je prošli mjesec jedan penzioner od 82-godine uletio na autocestu u krivom smjeru i skrivio frontalni sudar s četveročlanom obitelji. Čitava obitelj s dvoje male djece je poginula. Penzioner je ostao živ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare