To je to što me zanima!

Arapi od nas žele kupiti 150 tisuća goveda, imamo ih manje

Glavni zahtjev trgovaca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je halal certifikat. Domaća gospodarstva ova bi suradnja oživjela, ali Hrvatska sad proizvodi 110.000 goveda
Vidi originalni članak

Arapski trgovci izrazili su želju za poslovnom suradnjom s Hrvatskom od koje žele kupiti 150 tisuća goveda i goveđeg mesa, međutim domaća gospodarstva, koja bi ovaj posao oživio, u ovom trenutku proizvode tek 110 tisuća komada. 

Toni Rajić iz Udruge za tov i uzgoj junadi Baby Beef poručio je kako proizvođači ovo sami ne mogu i da se svi trebaju skupiti oko projekta i zahtjeva upućenog Republici Hrvatskoj. 

Glavni zahtjev trgovaca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je halal certifikat, koji ljudima islamske vjeroispovijesti jamči da konzumiraju hranu dopuštenu muslimanima i pripremljenu prema pravilima njihove vjere. 

- Mi smo sada u ishođenju tog certifikata. Njihov posjet je bio ozbiljan. Njihovi su zahtjevi veliki. To su zemlje koje traže strašno veliku količinu robe i vrlo kvalitetne robe - rekao je za Dnevnik Nove TV Zoran Debeljak iz Mesne industrije Ravlić.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • MI-MA 16.12.2013.

    ima li načina da im umjesto goveda podvalimo Političare.

  • Kopular 16.12.2013.

    Na sto goveda, dajemo jednog političara i 1000 eura, sve damo samo da ih se riješimo. O dodatnim novcima možemo još pregovarati.

  • optimist-pesimist 16.12.2013.

    Što nedostaje 40.000 goveda,,,,pa vijest je tako bombastična da sam u najmanju ruku pomislio kako ih već ukrcavaju na brod,dok se tinta još nije ni osušila a lova još vruća. U moru brojki što je 40.000 goveda, pa ako je itko u regiji u kratkom roku sposoban uvesti od igle do lokomotive pa to su valjda biznismeni Hrvati potpomognuti stranim trgovačkim lancima. Ja ovim putem želim umiriti ministra Jakovinu, ja vjerujem da će vrlo jednosavno 40.000 teladi protrčati kroz slobodnu trgovinsku EU zonu te stasati kao prava junci i prikljućiti sena brodu ostalim teladima iz tzv. domaćeg uzgoja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare