To je to što me zanima!

Argentina će uložiti prigovor na V. Britaniju zbog Falklanda

Predsjednica je kritizirala najave o slanju britanskog razarača HMS Dauntlessa, ali i dolazak princa Williama kao pilota za traganje i spašavanje na Falklandskom otočju
Vidi originalni članak

Predsjednica Argentine, Christina Fernandez najavila je da će u UN-u uložiti službeni prigovor na Veliku Britaniju zbog ''militarizacije južnog Atlantika'', piše BBC

U predsjedničkoj palači kritizirala je najave o slanju britanskog razarača HMS Dauntlessa kroz nekoliko mjeseci, ali i dolazak princa Williama kao pilota za traganje i spašavanje na Falklandskom otočju.

- Htjeli bismo da dođe u civilnoj, a ne vojnoj odjeći - rekla je Fernandez.

Argentina i Velika Britanija oko Falklanda su ratovale 1982. godine. Britanija je tada zadržala kontrolu nad otočjem, no na 30. godišnjicu rata porasla je napetost.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • drug Tito_1 08.02.2012.

    Drugarica Kristina, vrijeme ti je da potprašiš britance sa svojih otoka, udari žestoko imaš oko sebe saveznike samo ih iskoristi!

  • Portugalac 08.02.2012.

    samo srbi mogu stisnut "loš" na ovaj moj predhodni komentar

  • dadomatos 08.02.2012.

    ma treba engleze potjerat ionako niti pola engleza nezna gdje se nalazi falkland koliko je daleko od engleske a blizu argentini i dosta je te engleske arogancije i izmišljene velike britanije ko nama jugoslavije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare