To je to što me zanima!

Argentinska predsjednica ima rak, na operaciju ide 4. siječnja

Čelnici Argentine dijagnosticiran je rak štitne žlijedze koji će operirati početkom siječnja. Na dvadeset dana vlast će predati potpredsjedniku Amadou Boudou
Vidi originalni članak

Predsjednica Argentine, Cristina Fernandez de Kirchner (58), ima rak. Tumor štitne žlijezde koji se nije proširio na druge dijelove tijela, predsjednica će operirati 4.siječnja, piše BBCZbog bolesti Fernandez će odstupiti sa svoje pozicije na dvadeset dana, a zamijenit će je potpredsjednik Amado Boudou. 

Fernandez je nedavno, nakon uvjerljive izborne pobjede, počeo njen drugi predsjednički mandat. Rak je otkriven na rutinskon pregledu 22. prosinca, a kako nije metastazirao, prognoze su jako dobre. U zemlji je vijest šokirala javnost jer je Fernandez poznata kao energična ličnost koja je donijela niz kontorverznih zakona i nikad nije pokazivala znakove bolesti.

Tijekom prvog mandata dovela je do snažnog ekonomskog rasta i donijela je niz socijalnih zakona. Prošle godine od posljedica srčanog udara preminuo je njezin suprug, bivši predsjednik Nestor Kirchner.

Jedna je u nizu latinoameričkih čelnika kojima je dijagnosticiran rak. Tijekom godine operirani su predsjednik Venecuele Hugo Chavez i brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva. 


Idi na 24sata

Komentari 3

  • torcida_dinamo 28.12.2011.

    argentinci su cesto u povjesti za predsjednika imali zenu, i to cesto vrlo sarmantne

  • drug Tito_1 28.12.2011.

    tko stoji na putu amerima eto.....

  • mika_h 28.12.2011.

    Ta žena je Argentinu izvela na pravi put. Nadam se da će ozdraviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare