To je to što me zanima!

Arheolozi našli gusarski brod poznatog kapetana Morgana

Istraživači nagađaju da je tim brodom 1671. godine krenuo u osvajanje Paname. Nadaju se i pronalasku blaga koje je Morgan prikupio za vrijeme svog gusarenja
Vidi originalni članak

Prije više od 300 godina kapetan Henry Morgan gusario je za Englesku protiv Španjolaca u Karipskom moru. Krao je zlato, srebro i nakit. Istraživači tvrde kako su pronašli jedan od njegovih legendarnih gusarskih brodova pred obalom Paname, prenosi Bild.

Arheološki tim iz Centra za arheološka istraživanja Sveučilišta u Teksasu pronašao je ostatke trupa, kutije s teretom i drvene škrinje prekrivene koraljima.

Lov na blago sponzorirali su poznati proizvođači ruma koje nosi njegovo ime. Istraživačima je ponestalo novaca za ekspediciju nešto prije nalazišta. Otkrili su topove nepoznata porijekla na morskom dnu. Time su osigurali daljnji novac sponzora i iskoristili ga za napredne uređaje kojima su pronašli olupinu.

Arheolozi se nadaju pronalasku velikog bogatstva koje je Morgan prikupio za vrijeme svog gusarenja. Vođa ekspedicije Fritz Hanselmann rekao je kako je pronalazak broda gusara Morgana za njegov tim ipak najveće blago.

Henry Morgan proslavio se osvajanjem Paname "Kraljice Tihog oceana" i jedan je od najpoznatijih gusara svih vremena. Umro je 25. kolovoza 1688. od tuberkuloza, koju je najvjerojatnije dobio zbog pretjeranog opijanja.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • totasef 10.08.2011.

    A moj ujak spojio vodu na telefonski kabl i dobio invalidsku penziju...

  • vw boy 10.08.2011.

    a jeste vi novinari nepismeni

  • Icarus 09.08.2011.

    Captain Morgan! I love your rum :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare