To je to što me zanima!

'Arkan ubijao neprijatelje po inozemstvu za Udbu'

Bivši načelnik beogradske tajne policije (Udba) Dušan Stupar prvi je viši policijski dužnosnik koji je javno priznao da je Udba ubijala emigrante
Vidi originalni članak

Bivši načelnik beogradske tajne policije (Udba) Dušan Stupar prvi je viši policijski dužnosnik koji je, u razgovoru za emisiju "Insajder" Televizije B 92, javno priznao da je ta služba, štiteći sustav od "neprijatelja", ubijala emigrante i da je za to koristila poznate kriminalce, uključujući Željka Ražnatovića Arkana.
- Jedino je savezna Udba za izvršenje određenih zadataka u inozemstvu koristila pripadnike podzemlja - rekao je Stupar. On je potvrdio da je u te poslove bio uključen i Arkan, ali i "drugi koji su završavali zadatke za saveznu Udbu i koji su bili iz oficirskih obitelji".
- Bez obzira na to čime su se bavili, bili su vrlo patriotski orijentirani i oni su se i, mimo službe, borili tamo gdje su bili protiv emigracije, bilo u Njemačkoj ili Londonu... Oni su privatno, sami, kao patrioti, napadali četnike - rekao je Stupar naglasivši da ih je služba "apsolutno kao patriote" angažirala za izvršenje "određenih zadataka", odnosno za ubijanje isključivo u inozemstvu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • drug Tito_1 02.10.2008.

    Stara vijest, pa to je već objavio Stane Dolanc, koji mu je bio šef.

  • Nervozan 02.10.2008.

    jadni arkan

  • classic 02.10.2008.

    Pa to i moja baba zna da su ih koristili za udbaske zadatke. Zato ih je velika vecina poubijana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare