To je to što me zanima!

Asad ruskim zastupnicima: Napadi Zapada su čin agresije

Trojna agresija na Siriju bila je praćena kampanjom dezinformacija. Moskva i Damask vode jednu bitku, ne samo protiv terorizma nego i kako bi zaštitili suverenitet država, rekao je Asad u nedjelju
Vidi originalni članak

Bašar al Asad i ruski zastupnici sastali su se nakon napada projektilima Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije na ciljeve sirijske vlade zbog navodnog napada otrovnim plinom prošli tjedan.

Rusija, koja pomaže Asadu u borbi protiv militanata i pobunjenika, odmah je osudila napade i zatražila izvanredni sastanak Vijeća sigurnosti UN-a.

ANALITIČARKA JURIŠIĆ TVRDI: Trumpov cilj je širiti strah, oko njega su ljudi 'laki na obaraču'

- Sa stajališta predsjednika, ovo je bila agresija i mi dijelimo to stajalište - rekao je ruski zastupnik Sergej Željeznjak nakon sastanka s Asadom u Damasku, a prenijela je agencija TASS.

Predsjednik je bio "dobro raspoložen" i nastavlja svoj posao u Damasku, rekli su zastupnici i pohvalili obrambene sustave iz vremena Sovjetskog Saveza koje je Sirija koristila kako bi odbila napade Zapada.

KEMIJSKI NAPAD Kreće istraga o napadu, Sirijci tvrde: Otkrit će se prava istina

- Trojna agresija na Siriju bila je praćena kampanjom dezinformacija. Moskva i Damask vode jednu bitku, ne samo protiv terorizma nego i kako bi zaštitili suverenitet država - rekao je Asad u nedjelju, a objavio je njegov ured.

Obje zemlje odbacile su izvješća o navodnom napadu plinom nazvavši ih lažnim i optuživši Washington da ih koristi kao izliku za napade.

Jedan visoki ruski vojni dužnosnik rekao je u subotu da je sirijska protuzračna obrana, koja se uglavnom sastoji od sustava razvijenih u bivšem SSSR-u, presrela 71 od 105 američkih, britanskih i francuskih projektila.  

NAPAD NA SIRIJU Postrojenja gađali zbog sumnje da tamo proizvode sarin i klor

Pentagon je priopćio da su u napadima pogođena tri postrojenja za kemijsko oružje koja su i bila mete te da nije pogođen niti jedan zrakoplov niti ijedan projektil ispaljen u toj operaciji.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Usora1 16.04.2018.

    unisteno kemijsko postrojenje i skladiste a nema zagadjenja, unisten labaratorij a nema zagadjenja. ma trampu ni superman nije ravan....

  • Symbian 15.04.2018.

    Gledam polu-skrivene vijesti iz Pariza ... gore gume, auti, razbijene glave krv ... ali ima rješenja za to ... samo treba uperit prstom na nekog prilkadnog neprijatelja - recimo Asada (jer Gadafi je mrtav) - i javno mnijenje se brzo korigira.

  • cooltouch 15.04.2018.

    i opet bez dokaza!!!! netom poslije ovog terorističkog čina pred srušenim laboratorijem stoji znanstvrnik - voditelj ustanove i kaže: "da je tu bilo kemijsko oružje ja sada nebi stajao ovdje". kome oni žele prodati foru sa kemijskim oružjem...da je i bilo oružje zar je riješenje razbiti te kontejnere da se taj otrov proširi posvuda!!!!!????? stvarno nisu normalni izmišljaju gluposti samo da izazovu ratove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare