To je to što me zanima!

"Assad mora otići, na njegovu mjestu ne bih uopće oklijevao"

Vođe Arapske lige ne odobravaju Assadove poteze zbog čega su suspendirali Siriji članstvo u Ligi. Europska unija je donijela odluku o spriječavanju financiranja Sirije
Vidi originalni članak

Jordanski kralj Abdullah rekao je u intervjuu BBC-u da bi sirijski predsjednik Bashar al-Assad trebao dati ostavku.

- Da sam na njegovu mjestu, to bih učinio - rekao je kralj i dodao da bi svakako trebao započeti sa dijalogom sa suprotnom stranom.

Protesti usmjereni protiv vlade u Siriji traju već mjesecima, a vođe Arapske lige ne odobravaju Assadove poteze zbog čega su odlučili suspendirati Siriji članstvo u Ligi. EU i SAD su protiv vojne akcije i ne odobravaju Assadovo ostajanje na vlasti, dok su Rusija i Kina već prošli mjesec osudile stanje u Damasku.

EU je donijela odluku o spriječavanju financiranja Sirije putem fondova iz Europske investicijske banke i postavili su zabranu putovanja sirijskim službenicima. Jordanski kralj prvi je iz vrha vlasti u arapskom svijetu otvoreno prozvao sirijskog predsjednika.

Sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Muallem osudio je reakciju Arapske lige i dodao da je sve skupa zavjera protiv Damaska.

Nagađanja su da je u neredima u ponedjeljak poginulo 13 ljudi no kako je stranim novinarima ulaz u Siriju zabranjen nemoguće je točno znati. UN tvrdi da je od početka nemira poginulo 3500 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • deshru 15.11.2011.

    samo čekam da se kroz par mjeseci počne assada žaliti i nazivati borcem za svoju državu kao i neke predhodne krvoloke koje tako lijepo podržavaju sad kad su izvukli deblji kraj! narod možeš gaziti dok ti džon na cipelama drži, nakon toga ti odgrize noge!

Komentiraj...
Vidi sve komentare