To je to što me zanima!

Assad: SAD nema dokaza da sam koristio kemijsko oružje

Bašar al-Assad nije opovrgnuo ni potvrdio navode da njegova vlada ima kemijsko oružje, već je samo istaknuo kako "bi ga držao na sigurnom da ga ima"
Vidi originalni članak

Sirijski predsjednik Bašar al-Assad rekao je u intervjuu za američki PBS kako Zapad nema dokaza da je njegova vlada u napadu 21. kolovoza koristila kemijsko oružje. Istaknuo je i kako će njegovi saveznici svakako reagirati ako SAD napadne Siriju, prenosi BBC.

Assad nije opovrgnuo ni potvrdio navode da njegova vlada ima kemijsko oružje, već je samo rekao kako "bi ga držao na sigurnom da ga ima". Sirijski saveznici su inače Kina, Rusija i Iran.

Kerry lobira za napad u Siriji

Američki državni tajnik John Kerry već nekoliko dana lobira da se krene u napad na Siriju, a to je bila i glavna tema njegovog razgovora s čelnicima Europske unije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. U Kongresu bi se uskoro trebala otvoriti rasprava o mogućem napadu na Siriju. 

Odgovor Senata na vojnu intervenciju u Siriji očekuje se u srijedu, a američki predsjednik Barack Obama već je posljednjih nekoliko dana govorio da je on za vojnu intervenciju.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Didier_1 10.09.2013.

    Da barem nema ratova,da se barem moze uspostaviti uvijek i samo uvijek dijalog.....koliko bi svima bilo lakse!

  • kormilar 09.09.2013.

    Znaju oni g. Assad što ste vi jutros doručkovali.

  • The_Man 09.09.2013.

    no sikiriki asad ruska mornarica je ublizini evo dolaze i kinezi ruski radari su u stanju bilježit svako ispaljivanje rakete i to odma javit siriskoj PZO koja je u stanju poskidat 70 posto ciljeva po ruskim izvorima

Komentiraj...
Vidi sve komentare