To je to što me zanima!

Assange će se u nedjelju javiti uživo ispred veleposlanstva

Na konferenciji za novinare ministar William Hague je izjavio kako bi se problem s Assangeovim boravkom u veleposlanstvu u Londonu mogao otegnuti u nedogled
Vidi originalni članak

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague u četvrtak je kazao kako neće dopustiti Julianu Assangeu da sigurno izađe iz zemlje. Istaknuo je da je za njih jedino rješenje izručenje osnivača wikileaksa Švedskoj. Odbacio je nagađanja Ekvadora da će policija upasti u veleposlanstvo u Londonu kako bi uhitili Assangea. 

Na konferenciji za novinare ministar je izjavio kako bi se problem s Asangeovim boravkom u veleposlanstvu mogao otegnuti u nedogled. Dodao je da nema vremenske granice za rješavanje te 'zbrke'. Hague ističe kako Velika Britanija 'ne prihvaća načelo diplomatskog azila'.

Nedugo nakon njegova istupa iz Wikileaksa su na Twitteru objavili da će Assange dati izjavu ispred ekvadorskog veleposlanstva u nedjelju u 14 sati, prenosi Sky.

- U nedjelju će biti točno dva mjeseca otkako je Assange ušao u veleposlanstvo. To će biti njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od ožujka ove godine - napisali su na Twitteru.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • komentatorv3 17.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • BlackRaven 17.08.2012.

    Mogao bi se dogoditi jedan još opasniji presedan ako UK prekrši načelo diplomatske nepovredivosti. Nisu pretjerano omiiljeni ni oni nit ameri u 2/3 svijeta. Pazi da im se ne bi potjeralo svo diplomatsko osoblje sa većine globusa i pozatvarale ambasade. Što je samo prvi korak , koji na kraju dovodi do onog najpoželjnijeg : progonu BP-a, Shella, i ostalih njihovih korporacija iz 3-ćeg svijeta, bez milosti. to je za amere i britte giubitak od tisuća milijardi dolara i doslovno bi srušio njihovu , pa onda svjetsku ekonomiju na koljena. Opasna igra , oko samo jedne osobe. Jel to vrijedno, te njegove "tajne"?

  • BlackRaven 17.08.2012.

    Nek samo pazi da stoji UNUTAR ograde.

Komentiraj...
Vidi sve komentare