To je to što me zanima!

Atentat na Ivu Pukanića: Uhićene stavili na poligraf

Istražitelji najviše sumnjaju u ljude iz kriminalnog miljea. Vjeruju kako su se približili Mirjani Pukanić nabavljajući joj kokain, tvrde novinari Nacionala
Vidi originalni članak

Policija je pustila dio ljudi koje je privela u vezi ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića. Dio njih je u policiji zadržan te je podvrgnut poligrafskom ispitivanju.
- Uhićene osobe podvrgnute su poligrafskom testiranju, provjerava se njihov alibi i vode obavijesni razgovori - kazala je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica zagrebačke policije.

ISTRAGA SE VODI U TRI SMJERA
Policijska istraga ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića grana se u tri glavna pravca. Zasad najviše sumnjaju u ljude iz kriminalnog miljea. Raspolažu podacima tko su te čime se bave, a vjeruju kako su se isti zadnjih nekoliko mjeseci približili Mirjani Pukanić nabavljajući joj kokain, piše Nacional pozivajući se na izvore bliske policiji. Sumnjaju također da bi iza brutalne likvidacije mogao stajati i srpski poduzetnik Stanko Subotić Cane o čijim je poslovima Nacional godinama kritički izvještavao te ga time ugrozio, što je u konačnici dovelo do pojave njegova lika na Interpolovoj tjeralici zbog šverca cigareta. Treća opcija mogao bi biti i general Vladimir Zagorec. U optužnici vezanoj uz krađu dragulja vrijednih najmanje pet milijuna dolara Pukanić je bio važan svjedok. Stručnjaci vjeruju da je u napadu sudjelovalo najmanje troje ljudi, no od mnoštva informacija koje svakodnevno dobivaju malo je korisnih.

NOVICI PETRAČU NIJE BILO MJESTA NA POGREBU
Redakcija Nacionala indignirana je činjenicom da je na pogreb Ive Pukanića u Velikoj Gorici došao i Novica Petrač, objavljeno je na web stranicama Nacionala. Suvlasnik Nacionala Ivo Pukanić, stoji dalje u propćenju, sa Novicom Petračem nije razgovarao od onog trenutka od kada je saznao da je on organizator otmice Tomislava Zagorca. Tada je, piše redakcija, energično izrekao kako nikad više s njim ne želi imati kontakta, a čega se do smrti dosljedno držao. Zbog svega toga je, drži redakcija Nacionala, dolazak Novice Petrača na pogreb neprimjerena provokacija.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zx10r 28.10.2008.

    tnx.goge61 znas sta jos ima policijsku kapu a nema na njoj znaka od mup -a hr

  • Goge61 28.10.2008.

    @zx10r....ima puno sličnosti....dovoljno da se ispita....dobro zapažanje....

  • Gatsby 28.10.2008.

    Maxich dušo, od mrtvih se dugovi ne mogu naplatiti, ako je to bio motiv, onda je vjerojatno došlo do neplanirane pogibije. P.S. ako se ne slažeš sa mnom uradi to jedan put a ne 65, ja se minusima inače ne opterećujem kao ti samopohvalama !

Komentiraj...
Vidi sve komentare