To je to što me zanima!

Atentat na ugandskog ministra, ubili njegovu kćer i vozača

Posljednjih godina u Ugandi je bilo nekoliko neriješenih atentata i misterioznih smrti visokih dužnosnika. U ovom atentatu napadači su pucali s motora, a i u gotovo svim prošlim napadima počinitelji su bili na motorima.
Vidi originalni članak

U atentatu je ranjen ugandski ministar rada i prometa Katumba Wamala, a ubijeni su njegova kćer i vozač, javljaju lokalni mediji. Televizijska postaja NBS izvijestila je da su četvorica napadača na motociklima pucala na auto u kojem se nalazio general.

Glasnogovornica vojske brigadirka Flavia Byekwaso za Reuters je rekla da je general prebačen u bolnicu. Snimke na društvenim mrežama prikazuju Wamalu s hlačama poprskanim krvlju, rupe od metaka na prozoru automobila te čahure na zemlji.

Atentat je pokušan u predgrađu Kampale, Kiasasi, gdje je 2017. godine gdje se već dogodio pokušaj Wamalina ubojstva. Tada su ubijeni vozač i njegov tjelesni čuvar.

U posljednjih nekoliko godina bilo je više atentata i neriješenih smrti ugandskih dužnosnika. Među žrtvama su bili zastupnici, policajci, viši muslimanski čelnici... Gotovo svi napadači bili su na motociklima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • White House Botox 02.06.2021.

    Senfova ekipa. Trebaju imati pokret BLM kao mi u Zagrebu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare