To je to što me zanima!

Australija: Dječak se utopio u bujici da bi bratu spasio život

Queensland je opet pod vodom, drugi put u mjesec dana. Vodene bujice ubile su već 14 ljudi, a 70 ih je nestalo. 26.000 domova je potpuno ili djelomično uništeno
Vidi originalni članak

Australski spasioci  i mediji proglasili su 13-godišnjeg Jordana Ricea herojem, jer je riskirao vlastiti život da spasi mlađeg brata. Iako nije znao plivati inzistirao je da spasioci iz auta zarobljenog u bujici prvo izvuku Blakea (10). Spasitelj Warren McErlean (37) ispričao je da je zid vode u ponedjeljak projurio kroz grad Toowoombau u Queenslandu povećavajući se po 20 centimetara u 10 sekundi. Dječaci su s mamom Donnom (43) ostali zarobljeni u autu.

- Kad sam prvi put ugledao auto voda je bila do registracijskih tablica. Pomislio sam kako ću ga pogurati, no dok sam prešao 20 metara voda je narasla do poklopca motora i počela se dizati na vjetrobransko staklo - rekao je McErlean.

I on se umalo utopio kad ga je voda povukla, no srećom u pomoć mu je priskočio stranac identificiran samo kao Chris. Zajedno su uspjeli doći do auta, a iako je Chris već dohvatio Jordana, dječak je tražio da prvo izvuče njegova brata Blakea. McErlean ga je držao u naručju kada je odjednom naišla vodena bujica i oborila ih. Chris im je pomogao da dođu do kopna nakon čega su muškarci opet krenuli do auta, no bilo je kasno. Voda ga je odnijela.

- Auto se samo prevrnuo. Njih dvoje su jednostavno nestali - rekao je McRelean, a prenosi Sydney Morning Herald.

Sve više mrtvih, premijerka na rubu očaja

Tri četvrtine Queenslanda opet su pod vodom, a broj stradalih stalno raste. Za sada je potvrđeno da je 14 ljudi poginulo, dok ih je 70 nestalo. Oko 26.000 domova je potpuno ili djelomično uništeno, a proći će mjeseci prije no što se njihovi vlasnici budu mogli vratiti kućama, rekla je premijerka Anna Bligh. 

Iako se voda iz rijeka polako povlači i dalje je opasna za stanovnike i imovinu. Očekuje se da će se tek za vikend povući. Oko 118.000 imanja je ostalo i bez struje, a vlasti upozoravaju građane da se ne žure vratiti kućama jer je možda i voda zagađena. Tragedija koja se u Queenslandu ponavlja već drugi put u mjesec dana gotovo je rasplakala premijerku, prenosi Sky News. Jedva suzdržavajući suze rekla je građanima da ne smiju zaboraviti tko su.

- Mi smo Queenslanđani. Ovo nevrijeme možda može slomiti naša srca, no ne i volju, rekla je Bligh. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • erepublikanac 13.01.2011.

    eHrvatska treba vašu pomoć ! eRepublik je browser igrica, simulacija politike i ekonomije pravog svijeta. Građani mogu odabrati vojnu karijeru, te postati pripadnici Oružanih snaga gdje kroz svakodnevno treniranje i povećanje svojih virtualnih sposobnosti, te ratovanja u vojnim akcijama mogu dogurati do čina generala. Mozete biti radnik,vojnik, novinar,vlasnik firmi, političar, kongresnik, pa cak postati i predsjednik države. Trenutno drzimo okupiranu eCrnu Goru jer je saveznik s našim dugogodišnjim neprijateljem eSrbijom koja drži cijelu Bosnu(našeg saveznika). I Slovenci su u savezu sa Srbima pa nam je teško jer smo opkoljeni U ovoj Igri sve je moguce!!! Igru se moze igrat i 5 min na dan a ako zelite mozete i puno dulje ;) Probajte i pomognite time nasoj voljenoj eHrvatskoj (jednoj od Velesila u Igri) !! http://www.erepublik.com/en/referrer/Batkan

  • marat 13.01.2011.

    Istina je,hvala Bogu tu gdje jesmo.Ali opet sve mi to naplatimo svojom glupošću u zadnjih 20 godina

  • ja_mama 13.01.2011.

    jao najezila sam se od nesebicnosti tog decka

Komentiraj...
Vidi sve komentare