To je to što me zanima!

Austrija: Ministrica potpisala nalog za izručenje Sanadera

Nalog za izručenje bivšeg premijera stigao je iz ministarstva pravosuđa u Beču na sud u Salzburg. Sanader bi u RH mogao stići ovaj tjedan, a najkasnije za 14 dana
Vidi originalni članak

Austrijska ministrica pravosuđa Beatrix Karl potpisala je krajem prošlog tjedna nalog za izručenje bivšeg premijera Ive Sanadera Hrvatskoj. Kako nam kažu u ministarstvu pravosuđa, nalog je poslan u Salzburg te će oni odlučivati o točnom datumu Sanaderova izručenja, no dodaju kako sada više nema prepreka za Sanaderov povratak u Hrvatsku.  

Nalog za izručenje je u ponedjeljak popodne stigao na sud u Salzburgu. Imre Juhász, glasnogovornik suda u Salzburgu rekao je kako je, nakon što su dobili nalog, sve stvar tehničke prirode. 

- Sada Hrvatska mora organizirati izručenje i obznaniti da li će Sanader stići u Hrvatsku redovnom linijom ili posebnim zrakoplovom - rekao je Imre Juhász. Sanader bi tako najranije u Hrvatsku mogao doći već ovaj tjedan, a najkasnije za 14 dana. ORF javlja kako postoji mogućnost da Sanadera prebace iz Salzburga u Beč odakle će ga zrakoplovom prebaciti u Hrvatsku, a moguće je da u Hrvatsku dođe direktno iz Salzburga. ORF također javlja kako je moguće da će zajedno sa Sanaderom Austrija Hrvatskoj izručiti i dva dilera. Njih su naime Austrijanci uhvatili s 105 kilograma kokaina. Obojica se nalaze u pritvoru u Salzburgu, a složili su se s tim da ih izruče Hrvatskoj.  

Sanaderov odvjetnik Goran Suić u izjavi za 24sataTV rekao je kako se nadaju da će se ta odluka provesti do kraja tjedna. Dodao je kako Sanadera i dalje muče problemi s nogom. 

Sanader je u Austriji uhićen 10. prosinca te se od tada nalazi u pritvoru.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • pechvogel 12.07.2011.

    Ajmo ljudi sad: slučaj Hypo Banke na sunce dana!!! Povratak i kažnjavanje ratne i poratne PLJAČKE!! Raspust Vlade i Parlamenta.. HOĆEMO DIREKTNU DEMOKRACIJU! Hoćemo uspostavljanje pravne države!!! Direktnim javnim izborima sastavit novu Vladu i Parlament! Hoćemo NEOVISNO sudstvo i policiju - temelj svake pravne države!!!

  • kinezojapanac 12.07.2011.

    Ovog kriminalca Sanadera obavezno dovesti sa redovnom zracnom linijom da nebi hrvatska isla u dodatne troskove i poslala mu nedaj Boze avion kojim se ionako sluzio kao da je njegov.

  • MajaDoJaja 11.07.2011.

    Kod nas bit snalažljiv je zajebat zakon, zajebat sve nas, ma nema problema!!Zakon je pun rupa poput goblena,pa vezi sliku za sebe, rođake i priku...Sitne ribe pune marice dok pametne glavice biže priko granice, preplaćene guzice nas vode žedne priko vode dok ispravljaju netočne navode! Tu nema sriće, sve je gluma. Ljubav odnosi bujica tekućih računa Sve do Crnog mora, još crnje i gore u Mrtvo more.Tu nema života, samo svota!Nema snova, samo lova otrovnija od otrova Šporka od šporkih poslovaaaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare