To je to što me zanima!

Austrija poručila Hrvatskoj: Držite se pravila, mi smo 'puni'

Sebastian Kurz, ministar vanjskih poslova Austrije, razgovarao je telefonski u srijedu s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić i sa slovenskim kolegom
Vidi originalni članak

Sebastian Kurz, ministar vanjskih poslova Austrije, je u srijedu pozvao Hrvatsku i Sloveniju da se u izbjegličkoj krizi drže europskog prava. Kurz je telefonski razgovarao s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić te sa slovenskim kolegom Karlom Erjavcem te im je ukazao na "veliko opterećenje Austrije".

Prihvatni centri u Austriji su i dalje puni. Samo u noći na srijedu u prihvatne je centre došlo 13.000 ljudi , piše OE24. Ipak tijekom dana navala se počela smanjivati.

Austrija se protivi koridoru

Na najavu Hrvatske da bi mogla otvoriti koridor kako bi izbjeglice mogle dalje ići u druge zemlje EU-a koje su im cilj, oštro je reagirao Bruxelles. Kažu da bi takvo ponašanje Hrvatske značilo kršenje EU zakona i obaveza država članica. Hrvatskom se prijedlogu oštro suprotstavila i Austrija iako je i ona sama napravila slično te sve izbjeglice koje dolaze kod njih preusmjeravaju u Njemačku.

Slovenija uvodi kontrolu granice

I Slovenija će pooštriti kontrolu granice s Mađarskom, rekao je slovenski premijer Miro Cerar.

Uz poštrene mjere na granici s istočnom susjedom, Slovenija će na granici s Hrvatskom provoditi schengensku regulativu, rekao je Cerar.

O tome će večeras biti riječ na konferenciji za novinare koju će održati ministrica unutarnjih poslova Vesna Györkös.

Ovdje UŽIVO možete pratiti situaciju u Tovarniku:

Idi na 24sata

Komentari 252

  • Latz 17.09.2015.

    Pa samo ih pustite na granicu sa Slovenijom. Prevezite ih ako treba.... i to je to ...

  • Onkel Adi 17.09.2015.

    dali su naši primili Kurca iz austrije?

  • materti 17.09.2015.

    U EU su naucili se pameti, iako je malo kasno, jedino ovi Hrvatksi slabici Karamarko, Milanovic, Ostojic, Pusic, Kolinda itd. stislo im se i slusaju sve ove EU baje koje ih mlataraju kako hoce. Nije ih briga za svoju zemlju niti za glas naroda koji se itekako cuje. Meni je samo zao da nemamo malo francuskog mentaliteta da svedemo ovo kraju, nego smo i mi sonje svi do jednog i sjedimo doma a necemo mrdnut. Prvo prema nasoj vlasti a onda ni dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare