To je to što me zanima!

Austrija započela ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora

Austrijski potkancelar i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger je rekao kako ga veseli da Europska unija očito nije izgubila na svojoj atraktivnosti
Vidi originalni članak

Vijeće ministara Republike Austrije dalo je u utorak na svom redovnom tjednom zasjedanju „zeleno svijetlo“ pristupnom ugovoru Hrvatske i Europske unije, pokrenuvši time proces ratifikacije koji bi trebao završiti glasanjem zastupnika pet parlamentarnih stranaka u Nacionalnom vijeću austrijskog parlamenta.

Austrijski potkancelar i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger je nakon sjednice novinarima rekao kako ga veseli da Europska unija očito nije izgubila na svojoj atraktivnosti.

- Proces proširenja EU-a na zapadni Balkan je upravo u tijeku - ustvrdio je šef austrijske diplomacije.

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju bila je, između ostalog i tema bilateralnih razgovora Michaela Spindeleggera i njegovog slovenskog kolege Karla Erjavca u utorak u Beču, javlja večernji.hr.

Obojica su ustvrdili kako je ulazak Hrvatske u EU važan korak, a približavanje zemalja zapadnog Balkana Europskoj uniji ključan faktor za njenu stabilnost te mu treba dati punu potporu.

Austrijski mediji podsjećaju kako je Bruxelles u prosincu prošle godine potpisao pristupni ugovor s Hrvatskom, a da joj je put u europsku obitelj konačno trasirao hrvatski referendum održan u siječnju ove godine, na kojem se je dvije trećine Hrvata izjasnilo za ulazak u EU.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 21.03.2012.

    Moglo je bit i gore. Idemo u EU, ali pamet u glavu.

  • lunar 2 21.03.2012.

    NE -MOJ -TE TO RADITI!

  • PMF 087 20.03.2012.

    Nemojte draga braćo Austrijanci kad vas fino molimo!!!.. Kud nam Slovenci nisu još koju godinu blokirali pristup dok se EU raspadne pa da izbjegnemo taj fijasko a sve zbog da bi se financiralo par stranačkih pulena na uštrb 4,5 milijuna stanovnika..

Komentiraj...
Vidi sve komentare