To je to što me zanima!

Austrijanac tvrdi: 90 minuta nakon infarkta bio sam mrtav

Heinz (44) je u studenom prošle godine imao srčani udar. Liječnik Gerhard Kobelka koji ga je oživljavao nije htio odustati jer mu je te večeri već umro jedan pacijent
Vidi originalni članak

Heinz Stirn (44) iz Bad Eisenkappela u Austriji u studenom prošle godine imao je srčani udar. Liječnici su ubrzo stigli i počeli mu masirati srce koje više nije kucalo. Oživljavali su ga 90 minuta, a 13 puta mu dali elektrošokove. Davali su mu kisik i adrenalin. No Heinz ni dalje nije disao, a srce nije kucalo. Liječnici su već bili na izmaku snaga. Dok su jedni već htjeli odustati, liječnik Gerhard Kobelka dao je Heinzu lijek koji se koristi kako bi otklonili ugruške iz arterija. Heinz je nakon toga oživio.

- Nisam htio niti mogao odustati. Tri sata ranije na rukama mi je umro pacijent. Nisam mogao dozvoliti da se to dogodi i Heinzu Stirnu - rekao je za oe24 liječnik Kobelka. Iako mu srce nije radilo sati i pol Heinz nema nikakvih oštećenja. Ispričao je kako je u tih sat i pol čuo glas koji mu je ponavljao kako mora živjeti dalje.  

Idi na 24sata

Komentari 3

  • rumenko 17.03.2011.

    Prvog sam pustio da umre ali drugog sad iz inata neću, to šteti ugledu! Bolje je nekada biti drugi

  • Eudaimonium 16.03.2011.

    Ček malo, pa to je kako kaže, bilo u studenom prošle godine, to jest prije 5 mjeseci. Zašto se to tek sad vijest?

  • 16.03.2011.

    I sad ce glas doktora koji ga je ozivljavao opisati u knjizi kao glas Boga i postati blazen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare