To je to što me zanima!

Austrijski parlament ratificirao je hrvatski pristupni ugovor

Većina od jedanaest govornika zaželjela je Hrvatskoj dobrodošlicu u europsku obitelj, istaknuvši da je ratifikacija ugovora ohrabrujuća i prijateljska poruka
Vidi originalni članak

Austrijski parlament ratificirao je u srijedu navečer u Beču Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Austrija je 11. zemlja od 27 članica koja je odobrila hrvatski pristupni ugovor i to s 152 glasa „za“. Ratifikacija je u parlamentu podržana velikom većinom glasova: „za“ je glasovalo 152 od 159 nazočnih austrijskih parlamentaraca ( Nacionalno vijeće ima ukupno 183 zastupnika) te 7 protiv.

Raspravi i glasovanju u austrijskom parlamentu, između ostalih, prisustvovao je potpredsjednik Hrvatskog sabora i obnašatelj dužnosti Hrvatskog sabora Josip Leko, voditelj izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Gvozden Srećko Flego, predsjednik Odbora za europske integracije Daniel Mondekar te hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota.

Većina od jedanaest govornika zaželjela je Hrvatskoj dobrodošlicu u europsku obitelj, istaknuvši da je ratifikacija ugovora ohrabrujuća i prijateljska poruka daljnjem razvitku međusobnih odnosa Hrvatske i Austrije te znak i za druge zemlje u regiji jugoistočne Europe da se europski put isplati.

Austrijski potkancelar i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger je rekao da su „Austrijanci ponosni da će Hrvatska, koja je oduvijek pripadala srednjoj Europi, postati 1. srpnja 2013. godine 28. članica EU-a“.

>>> Više pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vidum 05.07.2012.

    Čista zavist. Zašto bi nama bilo bolje nego njima?

  • marnik954 05.07.2012.

    A što ako ovih 7 su nam željeli samo dobro????

  • sjenoviti 05.07.2012.

    I sada bi mi "kao" trebali biti sretni....

Komentiraj...
Vidi sve komentare