To je to što me zanima!

Autistični mladić (20) Nini Badrić je posvetio pjesmu

Dirljiva posveta: Ivan Žižić (20) sam je nacrtao slikovnicu u kojoj je opisao svoj dan. U jednoj sceni spominje pjevačicu, koju slušaju u Centru
Vidi originalni članak

U desetak četvornih metara likovnog kabineta splitskog Centra za autizam Ivan Žižić (20) cijelu je lanjsku školsku godinu, na dopunskoj nastavi, crtao slikovnicu. Uz financijsku pomoć Grada objavio ju je pod naslovom “Dobar dan, crtam...”
U slikovnici je opisao svoj dan - od trenutka kad ujutro krene u centar do povratka kući. Napravio je 40-ak ilustracija i opisao ih vrlo osebujnim tekstom. U jednoj “sceni” spominje i Ninu Badrić, čije pjesme u Centru rado pjevaju. Nina je svojedobno obećala doći u posjet centru, ali nije stigla jer je, napisao je iskreno Ivan, “još zauzeta”.
- Nina svaki dan daruje djecu i sudjeluje u humanitarnim akcijama. Zbog snimanja novog albuma i brojnih obveza vjerojatno je to smetnula s uma. Sad je otputovala kako bi se odmorila od privatnih problema, ali će Ivana nazvati iza Nove godine. Kad se vrati s nastupa u Budvi, pronaći će vremena za odlazak u Split i posjet Centru za autizam- kažu u njezinu menadžmentu.
- Bio sam sretan kad sam završio, bilo je naporno - kratko je rekao Ivan, spremno pozirajući sa svojim djelom.
- Ovo je prva takva slikovnica u Hrvatskoj. Ivan voli sam crtati i slikovnicu je napravio uz moje minimalne sugestije. Najveća podrška u svemu bio nam je njegov otac Ranko, prosvjetni radnik - kaže likovna terapeutkinja Daniela Cikatić Javorčić.
Dok je njegova mentorica govorila, Ivan je mirno uz zvukove lounge glazbe u nekoliko savršeno pravilnih linija na papiru nacrtao dvije djevojke u šopingu. Na predstavljanju slikovnice u Splitu Ivan Žižić je pokazao i drugi talent - repao je pjesmu o njezinu stvaranju. Slikovnica ima stotinjak stranica i prevedena je na engleski jezik.


NOVCEM OD PRODAJE KUPIT ĆE MU SOFTVER

Slikovnica je prevedena i na engleski jezik i stoji 90 kuna. Može se kupiti u Centru za autizam u Splitu, a sav prihod od prodaje namijenjen je Ivanu, da može kupiti softver za animaciju.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • user_30111 24.12.2009.

    Prekrasno,bravo Ivane!

  • olnada 24.12.2009.

    Webeto,i svi vi koji ste mu dodijelili pluseve-znate li vi sto je autizam?Ovo sto je ovaj mladic uspio napraviti,je predivan poklon,prije svega za njegove roditelje.To je odraz njihovog rada s njim.Sretan Bozic

  • Vkci 24.12.2009.

    Svaka čast...prelijepo :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare