To je to što me zanima!

Autoceste poskupljuju za 15 posto, ENC će dijeliti za kunu

ENC uređaj će se prodavati za kunu, a korisnici koji ga kupe izbjeći će poskupljenje cestarine. No, uvjet će biti da se na njega mora uplati minimalna svota od 500 kuna
Vidi originalni članak

Cijene autocesta u Hrvatskoj poskupjet će za 15 posto, a nove cijene možemo očekivati već idući mjesec. Tako će primjerice autocesta od Zagreba do Rijeke stajati 69 kuna za osobni automobil, a od Zagreba do Splita 180 kuna, piše Novi list.

Osim novog cjenika, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture priprema i veliku promidžbenu akciju podjele uređaja za elektronsku naplatu cestarine (ENC), čija je cijena iznosila oko 120 kuna. Po novom, uređaj će se prodavati za jednu kunu, a korisnici koji ga kupe izbjeći će poskupljenje cestarine. No, uvjet će biti da svatko tko uzme ENC mora uplati minimalnu svotu od 500 kuna na njega.

Plan bi hrvatskoj javnosti već ovaj tjedan trebao predstaviti novi ministar Siniša Hajdaš Dončić. Posljednji detalji dogovoreni su u ponedjeljak na sastanku u Ministarstvu. 

Nakon stupanja na snagu očekuje se veliko zanimanje za preuzimanje ENC uređaja. Još postoji dvojba hoće li vozači iznos uplaćen na ENC moći koristiti neograničeno ili će postojati vremensko razdoblje. Opcija je da se ova svota ograniči na 3, 6 ili 8 mjeseci.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista

Idi na 24sata

Komentari 177

  • valdop 24.05.2012.

    znači da smo kažnjeni mi koji već imamo enc uređaj, popust samo za nove korisnike, fuj . .

  • klass1102 24.05.2012.

    ma daj ljudi Božji.. pa nigdje u europi se ne plačaju tolike cestarine, nigdje u europi nije PDV 25 %, a pa sta se cudite? mi smo u Hrvatskoj.. nikada necemo uc u europu.. bas zato jer smo seljacine! ne znamo sami sebi pomoc..

  • UblehaBa 24.05.2012.

    ENC će 'dijeliti' za kunu - ALI POD UVJETOM DA SE KUPI 500 KN CESTARINE UNAPRIJED. Koji bacači magle.

Komentiraj...
Vidi sve komentare