To je to što me zanima!

Dan prije nesreće: Airbus imao tehničkih problema s vratima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zrakoplov Airbus A320, koji se u utorak srušio u francuskim Alpama, imao je tehnički problem s vratima koja zatvaraju prednje kotače, kazali su u Lufthansi
Vidi originalni članak

Zrakoplov Airbus A320 njemačke niskobudžetne kompanije Germanwings, koji se u utorak srušio u francuskim Alpama pri čemu je poginulo svih 150 putnika i članova posade, imao je tehnički problem s vratima koja zatvaraju prednje kotače, potvrdio je glasnogovornik Lufthanse.

Problem je vezan za otvor, odnosno za mehanizam koji se otvara i zatvara u trenutku kad se uključuje uređaj za slijetanje, javlja FAZ . Zrakoplov je u ponedjeljak cijeli dan ostao prizemljen u Duesseldorfu, a glasnogovornik Lufthanse izjavio je za agenciju dpa da je problem riješen.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Crna kutija trebala bi rasvijetliti okolnosti nesreće

Zrakoplov koji se srušio bio je star 24 godine i od prvog dana se nalazio u floti Lufthanse, čija podružnica je i niskobudžetna kompanija Germanwings. Zrakoplov je zadnji put bio na kontroli 23. ožujka, a na generalnom pregledu u ljeto 2013. Kapetan, čije ime još nije poznato, radio je 10 godina za Lufthansu i Germanwings i imao je više od 6000 sati leta na Airbusovim zrakoplovima.

Pronađena crna kutija trebala bi pomoći u otkrivanju uzroka nesreće.

Otkazano 30-ak letova

Nakon pada Airbusa osoblje Lufthanse ne osjeća se sposobnim letjeti, zbog toga je kompanija morala otkazati sedem letova iz Dusseldorfa u utorak, izjavio je glasnogovornik, a u cijeloj Europi otkazano je čak 30 letova, javlja N1 .

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Tinkerbelll 25.03.2015.

    po tvoj teoriji oni kad su pali vec su bili mrtvi jer su se smrzli ?

  • danko1471991 25.03.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Vlad 25.03.2015.

    Lufthansa svoju starudiju daje sestrinskoj niskobuđetnoj tvrtci . Nešto mi poznato!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare