To je to što me zanima!

Laki avion se zabio u vrtuljak, djeca ostala satima zatočena

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pilot (53) je poletio s obližnje livade. Nije uspio postići dovoljnu visinu i zaletio se je u vrtuljak na kojem su bila djeca. Ostao je zaglavljen satima. Nitko nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

Ultralaki avion Cheetah S200 s dvoje ljudi zabio se u vrtuljak u luna parku na sajmu u australskom Tareeju, 250 km sjeveroistočno od Sydneyja. Na vrtuljku su ostali dječak (9) i djevojčica (13). Na sreću nisu ozlijeđeni, ali su morali čekati 90 minuta da ih spase. Cijelo vrijeme mirno su čekali.

Pilot (53) i putnik (32) aviona spašeni su sat i 15 minuta kasnije. Nitko nije ozlijeđen, piše AFP.

Avion je visio nekoliko sati sa strukture dok se lokalni stanovnici nisu dosjetili kako ga spustiti. Na kraju su doveli industrijsku dizalicu.

- Kakav šok! - rekao je Gary Jones čija su dva sina sišla s vrtuljka nekoliko minuta prije nesreće. Policija, vatrogasci i hitna pomoć odmah su dojurili na mjesto nesreće. Čini se kako avion nije uspio postići dovoljnu visinu nakon uzlijetanja s obližnje travnate piste.

- Pomislila sam 'Bože, kako je nisko' i već je udario u vrtuljak - rekla je jedna žena.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • žbrlj 01.10.2011.

    sta se bune sad imaju jednu kabinu vise

  • davor032 01.10.2011.

    Nisam znao da je 90 minuta satima. :D

  • jedanaest 01.10.2011.

    a svašta....ja sam mislio kako više ne postoje takvi avioni koji sa livade poljeću.....koja sila,zapleo se u vrtuljak ka riba u mrižu....bitno da nikom nije ništa a šteta papirnatog aviona i bezveznog vrtuljka uopće nije bitna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare