To je to što me zanima!

Zbog sudskog spora: Akvarij u Puli privremeni azil za piranje

Vlasnica Aquariuma Milena Mičić rekla je da su ribe stigle zbog sudskog spora slovenske općine Idrija i jedne privatne tvrtke oko tamošnjeg akvarija...
Vidi originalni članak

Stotinjak slatkovodnih tropskih riba, nekoliko tropskih vlasulja i pet morskih riba stiglo je u Aquarium Pula u karantenu iz Slovenije. Vlasnica Aquariuma Milena Mičić rekla je da su ribe stigle zbog sudskog spora slovenske općine Idrija i jedne privatne tvrtke oko tamošnjeg akvarija.

- Htjeli smo pomoći i spasiti ribe. Dok traje sudski spor netko se mora brinuti o ribama. Općini je to veliki financijski problem pa smo ih mi preuzeli - rekla je Mičić. Dodala je kako je samo za lanjske troškove općina morala platiti oko 70.000 eura.

- Ribe su došle polovicom rujna i njihov smo prijevoz obavili po svim pravilima. Transportirane su u vrećicama obogaćenim kisikom, nakon čega su se polako prilagođavale karantenskim akvarijima - rekla je vlasnica.

U karanteni moraju ostati barem mjesec dana da se ne dogodi da pulskim ribama prenesu neku bolest, na što su tropske ribice jako osjetljive. Među brojnim primjercima stigle su i paku piranje (rođaci piranja koji su biljojedi), nekoliko oskara, čistači, staklasti somovi koji imaju prozirno tijelo pa se može vidjeti kako su građeni. 

Iz Idrije je stigla i Knife fish, odnosno točkasta riba nož, koja inače živi u Tajlandu i Vijetnamu te popularna riba Nemo. 

Osim riba iz karantene, u Aquariumu se mogu pogledati i lijepi primjerci morskih pasa, kajmani, ali i nasrtljiva kornjača - snapping turtle, koja inače živi u jugoistočnoj Kanadi. Akvarij je smješten u 130 godina staroj utvrdi Verudela. Ribe čuvaju u čak 60 bazena u prizemlju, rovu i na prvom katu utvrde.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kruno12/ 07.10.2016.

    imam ideju za tv show, pirane i vlada u jednom akvariju da vidimo koliko bi izdrzali

  • 07.10.2016.

    I opet Milena... Živi li itko u Istri osim Milene i Jovana?

  • crni pes 07.10.2016.

    Slovenci nas napadaju piranjama iz Piranskog zaljeva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare