To je to što me zanima!

B. Glavaš na policiji: Faber onemogućava moju obranu

Saborski zastupnik HDSSB-a Branimir Glavaš bio je pola sata na obavjesnom razgovoru u osječkoj policiji. Tvrdi da se nad njim vrši politički pritisak
Vidi originalni članak

Branimir Glavaš u petak ujutro odazvao se pozivu na obavijesni razgovor u zgradi policijske uprave u Osijeku. Pola sata kasnije izašao je i sazvao konferenciju za novinare optužujući ravnatelja policije, Vladimira Fabera, da će ga "pobijediti u ovome ratu".
- Neka se Faber konačno makne od mene, nisam impresioniran njegovom dužnosti. U Osijeku ima 13 nerazjašnjenih mafijaških ubojstava i neka se bavi time. On i kao ravnatelj policije 70 posto svoga vremena troši na praćenje montiranog procesa protiv mene. On je iz gospićkog zatvora osuđenike za silovanje pripremao da svjedoče u postupku protiv mene. On cijelo vrijeme krši zakon i svojim nemoralnim postupcima pritiska pravosuđe - rekao je Glavaš. On je morao doći u policijsku postaju na obavijesni razgovor jer je državno odvjetništvo tražilo provjeru njegovih navoda u medijima u kojima je izrekao nadu da će do proljeća sudski postupak okončati nepravomoćnom oslobađajućom presudom.
- U državnom odvjetništvu vjerojatno smatraju da sam tom izjavom izvršio prisilu prema pravosudnom dužnosniku, a pritom zaboravljaju da ja po Ustavu imam pravo na suđenje u najkraćem roku. Izražavanjem svoje nade o okončanju postupka do proljeća nisam prekršio zakon. Ali, zakon uporno i orkestrirano već godinama krše Anto Nobilo, Vladimir Faber, Zoran Pusić, Čedo Prodanović, Krunislav Olujić, Drago Hedl, Gordan Malić, Davor Butković. Oni u stvari svojim izjavama i komentarima sudskog postupka pritiskaju pravosuđe. Neka se svi oni odmaknu od procesa koji je u postupku i prestanu iznositi svoje 'stručne' kvalifikacije. Oduzimam im pravo da to rade! - kaže Glavaš.

RAVNATELJSTVO POLICIJE ODBACILO GLAVAŠEVE OPTUŽBE
Ravnateljstvo policije odbacilo je optužbe koje je na račun ravnatelja policije Vladimira Fabera iznio u medijima Branimir Glavaš nakon što je s njim obavljen obavijesni razgovor u osječkoj policiji zbog kaznenog djela prisile prema pravosudnom dužnosniku. Ocjenjujući Glavaševe tvrdnje neargumentiranima, Ravnateljstvo policije ističe da su zakonitost u radu policije i jednakost svih građana pred zakonom njihova osnovna načela te da u tom smislu ni Glavaš ne može biti izuzet od primjene zakona.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • milangirl86 21.11.2008.

    Šjor Faber,Strpajte više ovog Glumca na hlađenje!! Sada će opet one fore sa štrajkanjem glađu i ostale predstave

Komentiraj...
Vidi sve komentare