To je to što me zanima!

B. Pahor: Imamo sve više saveznika protiv Hrvatske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Slovenski premijer nije naveo tko su saveznici Slovenije, ali kaže da ih je svaki dan sve više. Tvrdi i da ugled Slovenije ne trpi zbog blokade
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Borut Pahor kaže da je Europska unija danas spremnija slušati argumente njegove vlade o blokadi hrvatskih pristupnih pregovora. Pohvalio se i da Slovenija u sporu s Hrvatskom ima sve više saveznika u EU. Tko su saveznici Slovenije Pahor nije naveo.
- Nema ih smisla nabrajati, svaki dan ih je sve više - rekao je. 
Pahor kaže i da nije istina da zbog blokade trpi međunarodni ugled Slovenije, te tvrdi da će se njihova dosljednost isplatiti.
- Mi ispunjavamo naše obveze i držimo se riječi, ali da sada nismo reagirali problem bi kao gruda snijega s vremenom izazvao lavinu - došlo bi do situacije u kojoj bi bio raspisan referendum na kojem bi Slovenci odlučivali o ulasku Hrvatske u EU, a to bi do kraja zatrovalo naše odnose - izjavio je Pahor za ljubljanski "Dnevnik".
Slovenija će pozitivan signal Hrvatskoj poslati vjerojatnim ratificiranjem hrvatskog pristupnog protokola za ulazak u NATO savez, ističe Pahor.
-Ta će ratifikacija pokazati zrelost slovenske politike i bio bih vrlo iznenađen da do ratifikacije u parlamentu ne dođe - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • rolatino 27.12.2008.

    Primorc,ove dobre glasove si si sam dao?

  • 1Broj 27.12.2008.

    joj supic!!!!!bas ljepo!

  • zdtaja 27.12.2008.

    KRETENI,BUDALETINE GLUPE....Kad dozvoljavate da vas političari zavade.Jednom sam im to dopustila i sad mi je žao.Nikad više se neću svađati ni sa jednim narodom, a kamoli ratovati radi njihovih guzica i njihovih fotelja.To vaše međusobno prepucavanje neće utjecati ni na koga osim što u svom srcu razvijate mržnju.Mir svima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare