To je to što me zanima!

Babica se slikala s prerano rođenim djetetom u džepu

Izrael: Medicinska sestra slikala se s bebom kako bi razveselila roditelje prerano rođenih beba. Još se ne zna hoće li babica zbog toga dobiti otkaz
Vidi originalni članak

Izraelsko ministarstvo zdravstva zgrozila je iskusna babica, kako medicinsku sestru opisuje ravnatelj bolnice Bnei Zion u Haifi, jer se slikala s nedonoščetom u džepu. Fotografiju su trebali prikazivati roditeljima prerano rođenih beba.
- Riječ je o 'klokan-metodi’, kojom roditelje podučavamo kako stvoriti izravnu fizičku vezu s djetetom bez predrasuda. S obzirom na to da je fotografija neke šokirala, maknuli smo je iz prezentacije - rekao je dr. Amnon Rofe, ravnatelj bolnice, koji je istaknuo da je sestra samo pozirala te da to nije bila njezina ideja.
Njihov neukusan humor zgrozio je struku. Iz ministarstva kažu da slučaj treba hitno istražiti.
- To je apsolutno strašno. Dugo radim ovaj posao i nikad nisam vidjela da se netko ovako krhkim bićem koristi kao lutkom na snimanju - rekla je Ilana Cohen, voditeljica izraelske udruge medicinskih sestara. Ranatelj pedijatrijskog centra Oran Malberger napominje da će u bolnici “padati glave” ako roditelji nisu odobrili fotografiranje.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Maxich_1 11.11.2008.

    neodgovorno od nje

  • Jasnna 11.11.2008.

    svaka medicinska sestra zna šta smije a šta ne meni je ovo čak i slatko... pa kad ste svi toliko vrni poznavatelji djrce i anatomije kojeg vam boga onda patronažna sestra dolazi doma kad rodite... jedna medicinska sestra valjda zna šta smije napraviti a šta ne.... i ovaj komentar da su neke sestre za mrtvačnicu.. sram vas može biti to što vi ne razumijete bit njihovog posla i što vam se neke stvari čine grube ne znači da nisu nužne.. i to da sestre tuku djecu pa iznesite konkretne dokaze 24 sata će vam to sigurno rado objaviti... i shvatite da ni doktorima nije lako raditi pogotovo s neodgojenom djecom koju roditelji drže ko da su s dlana boga pali i koje bi ja nekad zajedno s roditeljima šutnula na drugi kraj grada da odlete.....

  • voreti3 11.11.2008.

    očito da med.sestrra sama nije ništa kriva, odnosno ne mislim da je imala neku lošu namjeru

Komentiraj...
Vidi sve komentare