Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Babica se slikala s prerano rođenim djetetom u džepu

Izrael: Medicinska sestra slikala se s bebom kako bi razveselila roditelje prerano rođenih beba. Još se ne zna hoće li babica zbog toga dobiti otkaz

ynetnews
Foto: ynetnews
12 komentara

Izraelsko ministarstvo zdravstva zgrozila je iskusna babica, kako medicinsku sestru opisuje ravnatelj bolnice Bnei Zion u Haifi, jer se slikala s nedonoščetom u džepu. Fotografiju su trebali prikazivati roditeljima prerano rođenih beba.
- Riječ je o 'klokan-metodi’, kojom roditelje podučavamo kako stvoriti izravnu fizičku vezu s djetetom bez predrasuda. S obzirom na to da je fotografija neke šokirala, maknuli smo je iz prezentacije - rekao je dr. Amnon Rofe, ravnatelj bolnice, koji je istaknuo da je sestra samo pozirala te da to nije bila njezina ideja.
Njihov neukusan humor zgrozio je struku. Iz ministarstva kažu da slučaj treba hitno istražiti.
- To je apsolutno strašno. Dugo radim ovaj posao i nikad nisam vidjela da se netko ovako krhkim bićem koristi kao lutkom na snimanju - rekla je Ilana Cohen, voditeljica izraelske udruge medicinskih sestara. Ranatelj pedijatrijskog centra Oran Malberger napominje da će u bolnici “padati glave” ako roditelji nisu odobrili fotografiranje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message