To je to što me zanima!

Bačić nakon obilaska Banije: 'Trebalo je to ići brže, ali ipak je tamo i jedno veliko gradilište'

Situacija je teška, pogotovo je situacija teška za naše sugrađane koji žive u kontejnerima. Treba reći, danas sam obišao značajan dio Banovine, da je ona i veliko gradilište, rekao je novi ministar graditeljstva
Vidi originalni članak

Novi ministar graditeljstva Branko Bačić posjetio je potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije te rekao kako je situacija teška, ali se brojni objekti obnavljaju.

- Situacija je teška, pogotovo je situacija teška za naše sugrađane koji žive u kontejnerima. Treba reći, danas sam obišao značajan dio Banovine, da je ona i veliko gradilište. Brojni se objekti javne namjene grade i obnavljaju, obnavlja se i centar Petrinje. Ono što je našim sugrađanima posebno važno, oni koji ne žive u kućama nego u kontejnerima, a žive tako već dvije zime, svi drugi radovi i aktivnosti padaju u drugi plan - komentirao je Bačić za HRT.

OBEĆAO UBRZATI OBNOVU FOTO Bačić u kontejnerima

Najavio je da će se u roku od 15 dana izaći s prijedlogom budućeg statusa stambenog rješenja svakog od njih 2208 kontejnerskih jedinica odnosno 4500 sugrađana koji žive u njima.

- Svatko će od njih znati svoj budući status, a taj status će biti određen kroz 7 mogućih varijanti rješenja. U suradnji s njima ćemo će se gotovo na dnevnoj razini dogovarati i pripremati njihov budući smještaj - otkrio je.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Branko Bačić je na Baniji ispisao optužnicu protiv svoje stranke, Vlade i čitave HDZ-ove države

Objasnio je da je izgrađeno samo 6 kuća iako je više stotina potpisanih ugovora za zamjenske kuće zbog toga što je 578 ugovora potpisano na temelju tipskog projekta, ali tim ugovorima nije dodijeljena lokacija.

- Nakon što su ugovori potpisani krenula je dodjela građevinskih čestica svakom ugovoru. Tu su nastali problemi u proceduri, dokumentaciji, u komuniciranom postupku. Trebalo je to brže ići, skratiti postupak, smanjiti broj sudionika i identificirati svaki ugovor i povezati ga sa svakom parcelom. To sada radimo. Zakonom s kojim idemo sada pojednostavit ćemo tu proceduru na način da tipski projekt najvećom mogućom brzinom utemeljimo u određenoj lokaciji, dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • OBJEKTIVNIopettu 25.01.2023.

    Sistem u hrvstskoj je ovakav. Primjer: jedno vrijeme, kada odem doktoru, svaki puta drugi doktor i ja s istom dijagnozom svakom doktoru dodjem s novom, tj, doktor ne zna za staru dijagnozu. Kako ce ti doktori realno pratiti tijek bolesti. Nikako i vjerojatno pogresno?! Tako je s nasim ministrima. 30 godina dolaze i odlaze a problemi rastu. Nigdje kvalitetnog da se za njega bori da ostane osim kada je korumpiran pa se bori da ne ode.

  • petarpan242 24.01.2023.

    bačiću pa kada će te več reči javnosti suštinu problema? vlada radi TROŠKOVNIKE i projekte. kad nađu "podobnog"izvođaća radova, građevinski materijali su već poskupjeli za duplo a vlada traži potpis ugovora odmah. pa tko lud potpisuje nešto a da mu bude plaćeno kroz par godina na rate kada su cijene već davno pojele svu zaradu?

  • kadćekraj 24.01.2023.

    Ipak se kreće.O,Bože smiluj nam se i daj više nogu u dupeta ovim HDZSDP i ostalim političarima pa dabogda i oni da žive u kontejneru i starost u njemu da dočekaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare