To je to što me zanima!

Bačić o pregovorima: Mislim da se koeficijent neće promijeniti

Bačić kaže kako razumije ulogu profesora i nastavnika, ali ni jedna Vlada od pet zadnjih nije javnim i državnim službenicima toliko povećala plaće i materijalna prava, kao što su božićnice, regresi, jubilarne nagrade
Vidi originalni članak

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je u utorak kako mu se čini da neće biti promjene koeficijenata zaposlenih u obrazovanju, no to treba pitati pregovarače jedne i druge strane.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bojim se da neće biti promjena u koeficijentu, no to ćete morati pitati pregovarače s jedne i druge strane - rekao je Bačić novinarima nakon izlaska iz Vlade komentirajući nastavak pregovora o zahtjevima sindikata obrazovanja za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto.

Bačić je istaknuo da je Vlada najveći poslodavac u Hrvatskoj, koji zapošljava 250.000 radnika. 

- Znate li vi koji to poslodavac povećava plaću za 20 posto, a za uzvrat dobije štrajk - upitao je.

ŠTRAJK IDE DALJE 'Stigla je značajno viša ponuda Vlade, ali tražimo još nešto'

- Ima poslodavaca koji su smanjili cijenu proizvoda, u ovom slučaju porez koji je smanjen kroz četiri kruga porezne reforme, a znali su povećati prihode - opisao je slikovito rad Vlade.

Bačić kaže kako razumije ulogu profesora i nastavnika, ali ni jedna Vlada od pet zadnjih nije javnim i državnim službenicima toliko povećala plaće i materijalna prava, kao što su božićnice, regresi, jubilarne nagrade i sl.

Unatoč takvim izdašnim povećanjima, dodaje Bačić, sindikati nisu zadovoljni.

BILI SU JAKO DOMIŠLJATI 'Vlada je najgori razred' i ostali genijalni transparenti učitelja

- Vlada je za dogovor i razgovor, uvažavamo značaj prosvjete i znanosti i želi se doći do sporazuma - rekao je upitan zašto Vlada ne povuče konkretan potez za završetak štrajka.

Podsjetio je kako je Vlada u procesu mirenja nudila povećanje od četiri posto samo prosvjetarima, što je odbijeno.

- Nakon toga krenuo je štrajk, a nakon toga došlo je još šest posto svim državnim i javnim službenicima, to je moj odgovor - kaže Bačić.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • kormilar 29.11.2019.

    Bačiću, vrati se u Blato!

  • Rvat12 26.11.2019.

    Pa kako satorasi (izuzev pravih vojnih invalida) Mogu imat vecu mirovinu nego Profesori placu...kako ih sram I stid nije kasirati drzavu ....

  • Zmajur 26.11.2019.

    Nijedna vlada nije ovoliko povećala cijene prehrambenih artikala, goriva, struje, plina, da ne nabrajam dalje.... Pa cak, nekad je i parking bio 2kn, sad ga nema ispod 7kn.... Koju oni trošarinu imaju da povećavaju cijene, lihvari.... A sad se hvalite kako sami sebi dizete plaće.... Šta je s nama koji nemaju blagodati države...

Komentiraj...
Vidi sve komentare