To je to što me zanima!

Kroz prozor sa 2. kata bacila sinčića i spasila ga od požara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
SAD: U zgradi u Stone Mountainu izbio je požar. Ashley je bila u stanu s djecom. Morala je odlučiti kako će ih spasiti. Sina je bacila, a kćerkicu spustila užetom
Vidi originalni članak

Hrabra mlada majka Ashley Brown (23) iz Georgije (SAD) morala je u sekundi odlučiti hoće li svoju djecu baciti s balkona stana na drugom katu i spasiti im život, ili čekati čudo moleći Boga da vatrogasci stignu na vrijeme. Vatra je gutala niže katove zgrade u Stone Mountainu, a Ashley je brzo uspjela svladati paniku koja ju je uhvatila nakon što je dim počeo ulaziti ispod ulaznih vrata. S bebom od dva mjeseca i trogodišnjim djetetom u naručju izjurila je na balkon. Vidjela je susjede koji su se okupljali pred zgradom. Neki su joj vikali da ostavi djecu na balkonu, a drugi pozivali neka ih ispusti dolje.

- Bilo je stravično. Nisam se mogla odlučiti. Gledala sam dolje pa u stan - rekla je Ashley Brown.

Lawrence Fort, jedan od susjeda koji su vikali da baci djecu, i u čijoj je kuhinji požar izbio, obećao je da će ih uhvatiti. Majka je prvo pomislila da dvomjesečnog sina Jamesa spusti na sigurno pomoću užeta, koje je u stanu držao njezin zaručnik. Međutim, uplašila se da to neće uspjeti izvesti. Odlučila je vjerovati susjedu i bacila bebu, koja je završila u Forthovim raširenim rukama. Na videu, koji je snimio drugi susjed, vidi se kako majka rabi uže da spusti trogodišnju kćer Jayden dolje na sigurno svezavši je ispod ruku. Pripremala se spustiti i svekrvu Denise Watson, ali su se u tom trenutku pojavili vatrogasci, koji su pomogli objema ženama.

- Izgleda kako je sve trajalo 10 do 15 minuta, ali činilo mi se kao vječnost - rekla je majka.

Djeca se nisu ozlijedila u požaru, ali u bolnici je završilo dvoje susjeda. Izgorjelo je 12 stanova.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Split1234 01.11.2011.

    Hvala Bogu da je sve sretno završilo, a majci svaka čast na hrabrosti i ljubavi prema svojoj djeci. Vidite da imamo još jedan razlog da volimo i poštujemo naše majke koje bi za nas učinile baš sve na svijetu da nas usreće i da nam pomognu.

  • promatrac10 29.10.2011.

    bas hrabra odluka,srecom sa sretnim ishodom....:-)

  • angelos 29.10.2011.

    jako dirljivo..šmrc..i hrabro, to je prava majčinska ljubav....

Komentiraj...
Vidi sve komentare