To je to što me zanima!

Bajs predao vlast župana Marušiću: 'Provest ću neovisnu reviziju stanja županije'

Bajs je čestitao je Marušiću na pobjedi te poželio njemu i HDZ-u da ostvare sve što su najavili u predizbornoj kampanji. Marušić mu se zahvalio na svemu što je učinio za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.
Vidi originalni članak

Damir Bajs predao je Marku Marušiću dužnost župana Bjelovarsko-bilogorske županije u petak ujutro u u prostoru male vijećnice zgrade Županije. Novi župan, jedan od najmlađih župana u Hrvatskoj, najavio je da će već sutra, u subotu, krenuti s poslom i razgovarati s direktorima tvrtki u županijskom vlasništvu. Najavio je i da će provesti neovisnu reviziju postojećeg stanja u županiji. Bajs je najavio da će aktivirati mandat u Hrvatskom saboru.

Pogledajte video 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kako sam čuo, ja ću biti stečajni upravitelj, a ne župan. Sačekat ću reviziju I vidjeti kakvo je točno stanje. Što se tiče kadrova, oni koji su došli s politkom, oni će i otići s politikom. Oduvijek sam predan poslu koji radim i moj moto je red, rad i disciplina. Već sutra dolazim na posao, jer nemamo vremena za gubljenje. Građani su mi dali povjerenje koje mogu opravdati samo s timom koji ću odabrati, a moji jedini kriteriji bit će stručnost i sposobnost - izjavio je Marušić dodavši kako je njegov moto uvijek bio red, rad i disciplina i da će se toga držati i kao župan. Dodao je i da "namjerava imati izvrstan odnos gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave".

Damir Bajs, koji je župan bio gotovo 20 godina, uz iznimku kada je bio ministar turizma, čestitao je Marušiću na izbornom rezultatu te poželio i njemu i HDZ-u da ostvare sve što su najavili u predizbornoj kampanji te dodao da će uskoro aktivirati svoj saborski mandat koji je dobio temeljem preferencijalnih glasova.

- Čestitam HDZ-u na pobjedi. Osobno ću aktivirati mandat saborskog zastupnika I od tamo potpomagati županiju, ali bit ću i žestoka oporba u županijskog skupštini. Iza mene su velike stvari i veliki projekti poput izgradnje nove Opće bolnice Bjelovar - rekao je Bajs.

Marušić se zahvalio dosadašnjem županu Damiru Bajsu na svemu što je učinio za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare