To je to što me zanima!

Bajs: Pretrage će se i dalje obavljati u Domovima zdravlja

Župan Damir Bajs je dogovorio s ministrom zdravlja da se u Čazmi, Daruvaru, Garešnici i Grubišnom Polju i dalje nastave obrađivati uzorci, a ne da se šalju u Bjelovar
Vidi originalni članak

Medicinsko – biokemijske pretrage će se i na dalje obavljati u ispostavama Doma zdravlja u Čazmi, Daruvaru, Garešnici i Grubišnom Polju, jer je tako dogovoreno s ministrom zdravlja, Dariom Nakićem – kazao je u srijedu na konferenciji za novinare, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Nakon što su koncem prošle godine iz mreže u kojima se vrše medicinsko – laboratorijske pretrage ispala četiri grada s područja županije, Bajs je dogovorio da se u Čazmi, Daruvaru, Garešnici i Grubišnom Polju i dalje nastave obrađivati uzorci, a ne da se šalju u Bjelovar, u centralni laboratorij u Općoj bolnici u Bjelovaru.

Time je izbjegnuto dodatno opterećenje Bjelovara s novih 2000 pretraga koliko ih se dnevno obavi u ispostavama Doma zdravlja.

Na sastanku je o mreži laboratorija govorila i ravnateljica bjelovarskog Doma zdravlja, Ljubica Čajić, te šefice laboratorija po ispostavama, koje su navodile prednosti da se uzorci analiziraju u ispostavama, a ne u Bjelovaru. Što je svrsishodnije, brže i jeftinije.

Bajs je kazao kako je dobivena i suglasnost Komore medicinskih biotehničara, a što je prvi preduvjet za nastavak rada medicinsko-biokemijskih laboratorija u svim gradovima na županiji i produženju ugovora za rad sa HZZO-om.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare