To je to što me zanima!

Bajsovi turisti u SF priči bili su krvoločni ubojice!

Jedina poveznica ministra turizma s turizmom je njegova znanstveno-fantastična priča “Pirati” koju je objavio u utjecajnom SF časopisu Sirius 1984.
Vidi originalni članak

Steve Finn, kontrolor za etiku i ekonomiku poslovanja poduzeća, 2301. godine pohodi turističku agenciju Bloody Sun (Krvavo sunce), koja organizira neobična turistička putovanja. Krvavo sunce turiste vremenskim strojem vodi u prošlost, gdje mogu sudjelovati u minulim povijesnim bitkama.
Reklamni slogan agencije je: “Mi vam ne nudimo sigurnost, već krv, akciju i uzbuđenje!”. To je kratak siže jedne od šest SF priča koje je Damir Bajs od 1982. do 1984. objavio u utjecajnom časopisu Sirius, koji se u Jugoslaviji prodavao u dojmljivih 40 tisuća primjeraka. Prve priče objavljene su mu kad je imao 18 godina. Bajs možda nije bio Herbert George Walles, ali nije bio ni diletant: priče su mu tečne, rječnik vrlo širok, a dramaturgija priča dojmljiva. Od tada do danas Bajs se nije doticao turizma! Držao se politike. U spomenutoj priči, koja se zove “Pirati”, Steve Finn želi okončati krvoločne turističke izlete, ali u agenciji Krvavo sunce mu kažu da zakon ne brani ubijanje mrtvaca. No, izleti se ipak zabranjuju zbog uništavanja starina.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • buzdovan 21.02.2008.

    Navodno je te priče pisala mama Bajs!

  • vemi 21.02.2008.

    Vulkanac Bajs će privući neviđeni broj turista ove sezone. Osim bujne mašte i nevjerojatne memorije kojom je popamtio sve postojeće i one zatvorene hotele, napravio je vrhunsku turističku ponudu punu svog zamamnog plesa, pjesme i krvoloprolića. Tko bi mogao odoljeti?!

  • snjegi 21.02.2008.

    Hvala Vemi što si mi nadopunio komentar. Jedva čekam buduće turiste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare