Obavijesti

News

Komentari 5

Bajsovi turisti u SF priči bili su krvoločni ubojice!

Bajsovi turisti u SF priči  bili su krvoločni ubojice!
3

Jedina poveznica ministra turizma s turizmom je njegova znanstveno-fantastična priča “Pirati” koju je objavio u utjecajnom SF časopisu Sirius 1984.

VIDEO

Steve Finn, kontrolor za etiku i ekonomiku poslovanja poduzeća, 2301. godine pohodi turističku agenciju Bloody Sun (Krvavo sunce), koja organizira neobična turistička putovanja. Krvavo sunce turiste vremenskim strojem vodi u prošlost, gdje mogu sudjelovati u minulim povijesnim bitkama.
Reklamni slogan agencije je: “Mi vam ne nudimo sigurnost, već krv, akciju i uzbuđenje!”. To je kratak siže jedne od šest SF priča koje je Damir Bajs od 1982. do 1984. objavio u utjecajnom časopisu Sirius, koji se u Jugoslaviji prodavao u dojmljivih 40 tisuća primjeraka. Prve priče objavljene su mu kad je imao 18 godina. Bajs možda nije bio Herbert George Walles, ali nije bio ni diletant: priče su mu tečne, rječnik vrlo širok, a dramaturgija priča dojmljiva. Od tada do danas Bajs se nije doticao turizma! Držao se politike. U spomenutoj priči, koja se zove “Pirati”, Steve Finn želi okončati krvoločne turističke izlete, ali u agenciji Krvavo sunce mu kažu da zakon ne brani ubijanje mrtvaca. No, izleti se ipak zabranjuju zbog uništavanja starina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"