To je to što me zanima!

Baka Anastazija (90) čak je 70 godina pekla domaći kukuruzni kruh: 'I dvojica papa su ga jeli!'

Anastazija Novoselec (90) iz Samobora svoje umijeće je prenijela na cijelu obitelj, a po njezin su kruh dolazili iz Amerike i Kine...
Vidi originalni članak

Budete vidli, kad mene više ne bu, sjetit ćete se vi mojih riječi. Ali barem bu se i kruh dalje peko. Česta uzrečica i opaska bake Anastazije, kojoj je i u 90. godini najvažnija samo jedna stvar - da tradicija izrade kukuruznog kruha ne izumre. Sve može stati, mogu mladi, ali i oni stariji zaboraviti raditi na zemlji, uzgajati povrće, ali ova tradicija ne smije otići u zaborav. Vjerujem da je baka, otkako sam bio mali, imala plan da ću ja jednom nastaviti s tim prepoznatim zanatom samoborskog kraja. S dozom nostalgije se prisjetim prvih meni poznatih mirisa svježe pečenog koružnjaka dok sam se igrao u brašnu u kuhinji.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • ivan lantran 26.04.2022.

    Takvi i slicno clanci zasluzuju puno ljepih komentara..ali ljudi su navikli samo bezveznarije komentirat na stotine komentara..

  • vinja 25.04.2022.

    Krasna i nježna pričao o baki i njenoj obitelji gdje se svi poštuju i uzajamno pomažu. A kukuruzni kruh je doista poslastica, samo ga treba znati umijesiti i ispeći. Baka Anastazija zna i evo u svojim respektabilnim godinama ne odustaje od tradicije. Sretno bako i još puno ispekla zlatnog kruha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare