To je to što me zanima!

Baka Dragica: Doći će Niko u moju novu kuću već za Božić

Izgubila sam kuću, ostala sam bez muža, sve kćeri su mi na različitim stranama, živim u izbjegličkom sobičku, ali – ne predajem se, govori Dragica Sirotković
Vidi originalni članak

Izgubila sam kuću, ostala sam bez muža, sve kćeri su mi na različitim stranama, živim u izbjegličkom sobičku, ali – ne predajem se. I kući ću puno brže nego što svi misle. Već za Božić! A počasni gost će mi biti Niko Kovač. Ovim riječima nas je u sobi hostela Borovo u Vukovaru dočekala baka Dragica Sirotković (80). Njezina tužna priča bacila je na koljena izbornika Niku Kovača dok je razgovarao s njom u izbjegličkom kampu u Cerni.

- Svi smo se odmaknuli od njih, pustili smo mamu da priča, a i izbornik je tada izgledao kao da na svijetu osim njih dvoje u dvorani više nitko ne postoji. Bila je jako uznemirena zbog svega što je prošla i konačno joj je netko uspio pružiti riječi utjehe - prisjetila se dirljiva susreta Dragičina kći Dubravka (50).

'Nije sve u materijalnom'

Nije Kovač ništa obećao Dragici niti joj nešto darovao, ali ona će taj susret pamtiti dok je živa. Zapamtila je njegov pogled i stisak ruke.

- Nije sve u materijalnom! Njegova toplina kojom je zračio u puno situacija poslije mi je dala snagu da ustrajem u povratku kući. I zato sam sigurna da će mi kuća, koju su tek nedavno počeli obnavljati, biti gotova i useljiva do Božića. I znam da će mi doći u kuću i da ćemo u Gunji nastaviti našu priču iz Cerne - zaključuje baka Dragica.

Nije znala tko je izbornik Niko Kovač

Vesela Dragica kaže kako ona, za razliku od njezine kćeri i svih stradalih u poplavama u centru, nije znala tko je izbornik Niko Kovač.

I poslije, kad su joj rekli da je razgovarala s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije, ona je samo slegnula ramenima i rekla: “On je za mene samo dobar čovjek! I rekao mi je da se ne sekiram i da će sve biti u redu”. Muža Ivana, koji je do posljednjeg dana vjerovao da će se vratiti kući, pokopala je u Gunji, a smatra da mora izdržati i zbog njega.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • zboki 13.10.2014.

    Liči mi niko malo na nju da mu to nije prava mama pa je doša malo vidit.

  • ivič 12.10.2014.

    bako biče kuče i djeca ti dobro!Znam ja jednu baku nažalost pokojnu po imenu Kata iz Viteza koja u jednom danu izgubila 2 sina i zeta,treči sin ranjen ona oboljela od karcinoma nepca,živjela u enklavi više od godine dana bez struje,vode,hrane na kapaljku pod kišom granata i na kraju jadna premine ona a kčer Mara od leukemije za pola godine i osta siročad pa ju nije za života posjetio Franju,Niko i drugi koji se vole pokazivati domoljubima,hunanitarcima!Takvih baka diljem Hrvatske i Bosne puno!Ali nije bilo medija!

  • lupi dobrić 09.10.2014.

    Samo ću reći svoja opažanja.Primijetil sam da su kamere bile fokusirane samo na starce.Zar u tim selima doista žive samo starci?Kod obrane od poplave ni jedna TV nije našla za shodno da pkaže nekog mještanina koji je tu rođen a da se vratio pomoći u obrani ili pomoći nakon obnove,ili ih možda nije niti bilo.Tako i ova baba postaje tv zvijezda jer novinarima nikada nije interesantno pokazati stvarnu sirotinju,njim su interesntni samo oni od kojih imaju koristi.Nije im teško prikazati bogataša kao njgoreg siromaha,dapače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare