To je to što me zanima!

ISIL preuzeo odgovornost za pokolj: Napadač je naš borac

Napadač se kamionom zabio među ljude na božićnom sajmu u Berlinu. Ubio je 12 ljudi i ranio ih 48. Prema zadnjim informacijama napadač je izgleda još u bijegu i naoružan je. Možda je bilo i više napadača...
Vidi originalni članak

Islamska država (IS) preuzela je u utorak odgovornost za napad kamionom počinjen dan ranije u Berlinu u kojem je 12 osoba ubijeno na božićnom sajmu u  Berlinu, navodi AMAQ, propagandna agencija te džihadističke skupine. 

"Počinitelj operacije ... u Berlinu je vojnik Islamske dražve koji je izveo operaciju kao odgovor na pozive da mete bude državljani koalicijskih zemalja", navodi AMAQ.

UŽIVO IZ BERLINA: Udarili ste nas, ali nas nećete slomiti!

U atentatu kamionom na božićnom sajmu u Berlinu u ponedjeljak je ubijenom12, a ozlijeđeno 48 osoba. Počinitelj napada je i dalje u bijegu.

Pakistanac priveden  pod sumnjom da je vozio kamion kojim je na božićnom sajmu u Berlinu pušten je na slobodu u nedostatku dokaza, objavilo je u utorak navečer njemačko savezno državno odvjetništvo.

Uživo iz Berlina Željko Matić, novinar Berlinskog magazina: Građani Berlina paralizirani su od straha, vjerovali su da im se terorizam neće dogoditi.

Istražitelji do sada nisu uspjeli dokazati da je 23-godišnjak počinio bilo kakav zločin, objavilo je savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

"Osumnjičena osoba (...) puštena je na slobodu večeras po naredbi saveznog državnog odvjetništva. Rezultati istrage za sada nisu dali elemenata za konkretne sumnje" protiv njega, objavljeno je u priopćenju.

Jutro nakon užasa u Berlinu. Pogledajte video.

 

Muškarac je dao puno informacija tijekom ispitivanja, no zanijekao je bilo kakvu upletenost u zločin počinjen na božićnom sajmu u ponedjeljak navečer, prenosi agencija dpa. 

Očevici koji su ga pratili kada je pobjegao s poprišta zločina nisu ga neprestance imali na oku i nema njegovih tragova u kabini kamiona.

Ranije i šef berlinske policije rekao kako nisu sigurni da u rukama imaju vozača kamiona čime je potvrdio napise medija po kojima sigurnosne službe "ozbiljno dvoje“ oko pretpostavke da je uhićeni 23-godišnji izbjeglica iz Pakistana zaista vozač kamiona kojim je izveden napad.

Berlinska policija u međuvremenu je preko Twittera pozvala građane na pojačani oprez i pozvala ih "da ništa ne poduzimaju sami“.

Njemačka proglasila Dan žalosti

Policija je povećala sigurnost na božićnim sajmovima u Njemačkoj. Država je proglasila dan žalosti. 

Evo što je Pavle Kalinić rekao o terorističkim napadima:

Još se ne zna gdje je točno ukrao kamion

Gdje je napadač točno kamion ukrao još se ne zna. Prvo se pojavila informacija da je kamion ukrao na gradilištu u Poljskoj, a prema zadnjim informacijama vjerojatno ga je ukrao u Berlinu. Kamion je bio parkiran ispred jedne firme gdje je trebao ostati do utorka ujutro. Riječ je o poljskom kamionu, a poljskog vozača je policija pronašla mrtvog. 

Idi na 24sata

Komentari 443

  • vivaldi_1 21.12.2016.

    Evropi treba Brigitte Gabriel!!!

  • ivankapas 21.12.2016.

    ISIL naziva ubojice borcima ja ih nazivam islamskim teroristima i krvnicima!

  • Brucka 21.12.2016.

    Malo mi to sve cudno al de sad-veliki gradovi pokriveni kamerama-uhvate pa kazu nije to taj-a sve odrade tajne sluzbe- ko ce demantovati da nije ISIL-kao i sto je Bin laden iz pecine sa nomadskim ljudima srusio WTC-bas mi nekako price za malu djecu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare