Obavijesti

News

Komentari 443

ISIL preuzeo odgovornost za pokolj: Napadač je naš borac

ISIL preuzeo odgovornost za pokolj: Napadač je naš borac
22

Napadač se kamionom zabio među ljude na božićnom sajmu u Berlinu. Ubio je 12 ljudi i ranio ih 48. Prema zadnjim informacijama napadač je izgleda još u bijegu i naoružan je. Možda je bilo i više napadača...

VIDEO

Islamska država (IS) preuzela je u utorak odgovornost za napad kamionom počinjen dan ranije u Berlinu u kojem je 12 osoba ubijeno na božićnom sajmu u  Berlinu, navodi AMAQ, propagandna agencija te džihadističke skupine. 

"Počinitelj operacije ... u Berlinu je vojnik Islamske dražve koji je izveo operaciju kao odgovor na pozive da mete bude državljani koalicijskih zemalja", navodi AMAQ.

UŽIVO IZ BERLINA: Udarili ste nas, ali nas nećete slomiti!

UŽIVO IZ BERLINA: Udarili ste nas, ali nas nećete slomiti! Reporteri:Tamara Kunić i Ivan Pandžić

Posted by 24sata on Tuesday, December 20, 2016

U atentatu kamionom na božićnom sajmu u Berlinu u ponedjeljak je ubijenom12, a ozlijeđeno 48 osoba. Počinitelj napada je i dalje u bijegu.

Pakistanac priveden  pod sumnjom da je vozio kamion kojim je na božićnom sajmu u Berlinu pušten je na slobodu u nedostatku dokaza, objavilo je u utorak navečer njemačko savezno državno odvjetništvo.

Uživo iz Berlina Željko Matić, novinar Berlinskog magazina: Građani Berlina paralizirani su od straha, vjerovali su da im se terorizam neće dogoditi.

Istražitelji do sada nisu uspjeli dokazati da je 23-godišnjak počinio bilo kakav zločin, objavilo je savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

"Osumnjičena osoba (...) puštena je na slobodu večeras po naredbi saveznog državnog odvjetništva. Rezultati istrage za sada nisu dali elemenata za konkretne sumnje" protiv njega, objavljeno je u priopćenju.

Jutro nakon užasa u Berlinu. Pogledajte video.

 

Muškarac je dao puno informacija tijekom ispitivanja, no zanijekao je bilo kakvu upletenost u zločin počinjen na božićnom sajmu u ponedjeljak navečer, prenosi agencija dpa. 

Očevici koji su ga pratili kada je pobjegao s poprišta zločina nisu ga neprestance imali na oku i nema njegovih tragova u kabini kamiona.

Ranije i šef berlinske policije rekao kako nisu sigurni da u rukama imaju vozača kamiona čime je potvrdio napise medija po kojima sigurnosne službe "ozbiljno dvoje“ oko pretpostavke da je uhićeni 23-godišnji izbjeglica iz Pakistana zaista vozač kamiona kojim je izveden napad.

Berlinska policija u međuvremenu je preko Twittera pozvala građane na pojačani oprez i pozvala ih "da ništa ne poduzimaju sami“.

Njemačka proglasila Dan žalosti

Policija je povećala sigurnost na božićnim sajmovima u Njemačkoj. Država je proglasila dan žalosti. 

A general view shows the area where a truck which ploughed into a crowded Christmas market in the German capital last night in Berlin.

Evo što je Pavle Kalinić rekao o terorističkim napadima:

Ako se od terorizma ne mogu zaštititi Berlin, Pariz, Bruxelles, vjerujte, ne može niti Zagreb! Gost u studiju: Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Zagreba

Posted by 24sata on Tuesday, December 20, 2016

Još se ne zna gdje je točno ukrao kamion

Gdje je napadač točno kamion ukrao još se ne zna. Prvo se pojavila informacija da je kamion ukrao na gradilištu u Poljskoj, a prema zadnjim informacijama vjerojatno ga je ukrao u Berlinu. Kamion je bio parkiran ispred jedne firme gdje je trebao ostati do utorka ujutro. Riječ je o poljskom kamionu, a poljskog vozača je policija pronašla mrtvog. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 443
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi