To je to što me zanima!

'Balkanski kartel' u Španjolskoj ostao bez 2,3 tone kokaina: Uzeli im i novac i luksuzni auto

Akcija je uslijedila nakon istrage kojom je utvrđeno da 'balkanski kartel' namjerava španjolske luke koristiti za tranzitnu točku u prijevozu kokaina iz Južne Amerike
Vidi originalni članak

Španjolska policija, u suradnji s američkom agencijom za borbu protiv narkotika DEA, zaplijenila je 2300 kilograma kokaina skrivenih u ribarskom brodu nedaleko grada Viga. Uhitili su pet ljudi, a prema navodima policije droga pripada 'balkanskom kartelu'.

Policija je ribarski brod pun kokaina presrela na udaljenosti od oko 40 nautičkih milja od lučkog grada Viga i uhitila na njemu četiri člana posade, a kasnije i još jednog čovjeka koji je pratio teret, priopćila je španjolska policija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Peti uhićeni, koji je pratio teret, policiji je iz Viga pobjegao u Madrid, ali su ga naposljetku pronašli u jednom hotelu i priveli ga.

Gotovo istovremeno, policija je upala i u jedan stan u La Coruñi gdje su zaplijenili luksuzni automobil i oko 200.000 eura.

Akcija je uslijedila nakon istrage kojom je utvrđeno da 'balkanski kartel' namjerava španjolske luke koristiti za tranzitnu točku u prijevozu kokaina iz Južne Amerike.

Španjolska policija navodi kako su šverceri drogu dopremali pomoću brodova za prijevoz kontejnera da bi je kasnije pretovarivali u manja plovila.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • san.martino 17.09.2023.

    Države se mogu lako obracunati s dilerima ako zele, kao npr.uvodjenje smrtne kazne,ali ocito imaju koristi i oni.

  • habanero 17.09.2023.

    A da su kazne drasticne i bez pomilovanja , rijetki bi koristili i prodavali  " batina iz raja izasla " kad nema straha od kazne mnogi ce pokusat  zaradit na tudim slabostima koje su katastrofalne  ima zemalja di  ni ne pomisljaju da to koriste kazna je smrt

  • ninorasic 17.09.2023.

    da jer kad ae naruciva posiljka naruci se 2300 kg ... ne 2500 ili 3000 nego 2300kg

Komentiraj...
Vidi sve komentare