To je to što me zanima!

Banac: Mesić stalno stvara alibi za Titovu diktaturu

Ivo Banac, predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora kazao je kako Mesić tri godine relativizira zločine komunističkog režima i stvara alibi za Tita
Vidi originalni članak

Mesić je zloupotrijebio jedno teško mjesto da bi politizirao, što je ispod digniteta predsjednika države, komentirao je Ivo Banac, predsjednik Hrvatskoga helsinškog odobra. Dodao je da u Jasenovac treba ići ponizno i u potpunoj tišini, bez ikakve političke propagande. Napomenuo je da Mesić već tri godine relativizira zločine komunističkog režima te stvara alibi za Titovu diktaturu. Ocijenio je kako HHO ne može ostati ravnodušan prema Mesićevoj politici širenja zaborava komunističkih zločina.
- On potiče onakvu nastavu što je naraštaje desetljećima držala u neznanju o komunističkim zločinima - poručuje Banac.

VICE VUKOJEVIĆ: NISAM REKAO DA SU ŽIDOVI SAMI UBIJALI
Najvažniji navodi u tom članku potpuna su izmišljotina i manipulativna konstrukcija novinara. Nisam to ni rekao ni mislio, poručio je Vice Vukojević u priopćenju. Opovrgnuo je tako članak Slobodne Dalmacije od 20. travnja u kojem piše kako je tijekom tiskovne konferencije Počasnog bleiburškog voda Vukojević rekao da su Židovi ubijali sami sebe u Jasenovcu. Dodao je i da je uvijek smatrao kako su krivi oni koji su logor osnovali i njime upravljali, a onda i jedan dio logoraša koji je prihvatio kolaboraciju s ustaškom upravom te zlostavljao i ubijao supatnike.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • hulk10 28.04.2009.

    PapaŠtrumpf-Od prvog do zadnjeg slova sve točno rečeno

  • 1Broj 28.04.2009.

    samo cekajte..........................sada ce pred izbore izgmizati svakakvi gmizavci.................................cicak je bio prvi a evo i drugoga.

  • trešnja 28.04.2009.

    Imam osječaj da ovi pametnjakovići ni sami sebe ne razumiju,puno pričaju,a na kraju nemaš pojma što su uopće rekli...to ti je pamet...

Komentiraj...
Vidi sve komentare