To je to što me zanima!

Banda majmuna napada ljude u Japanu, jednu životinju su ubili

Mjesne vlasti u potrazi za skupinom majmuna koji su napali i ranili gotovo 50 ljudi u zapadnom Japanu uhvatile su i ubile jednog od njih, rekao je dužnosnik u srijedu
Vidi originalni članak

Mužjak je uhvaćen dok je lutao srednjoškolskim dvorištem u gradu Yamaguchiju - ali to možda nije kraj dlakave, uvrnute priče jer se strahuje da su drugi majmuni na slobodi.

Gradske vlasti tjednima pokušavaju ući u trag majmunskoj bandi koja je dospjela na naslovnice napadajući stanovnike uglavnom blagim ogrebotinama i ugrizima.

U utorak navečer, posebno angažirani lovci pogodili su majmuna pištoljem za smirenje i na kraju ga uhvatili u blizini jezera u krugu škole, rekao je dužnosnik lokalnog poljoprivrednog odjela za AFP.

NA NJIMA ISPITUJU CJEPIVA Panika u SAD-u: Nakon sudara pobjegli laboratorijski majmuni

Nakon što je identificiran kao ista životinja odgovorna za jedan od napada, majmun je ubijen, rekao je. Procijenjeno je da je bio star četiri godine i visok oko pola metra.

Patrole su u tijeku u Yamaguchiju od početka napada na odrasle i djecu prije otprilike tri tjedna.

Ali s 49 ozlijeđenih do utorka u podne i s novim izvješćima o napadima, potraga još uvijek traje.

"Očevici opisuju majmune različitih veličina, a čak i nakon hvatanja dobivamo izvješća o novim napadima", rekao je gradski dužnosnik koji nije želio biti imenovan.

BRAĆA SABANOV 'Majmuni su nam krali loptice u prašumi, a spavali smo u autu'

Japanski makaki se često viđaju u velikim dijelovima zemlje, a u nekim su područjima štetočine, jedu usjeve i ulaze ljudima u kuće.

No bujica napada u Yamaguchiju je neuobičajena, a neki stanovnici rekli su mjesnim medijima da sada nose kišobrane i vrtne škare kako bi se obranili.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare