Viral

Komentari 14

Panika u SAD-u: Nakon sudara pobjegli laboratorijski majmuni

Panika u SAD-u: Nakon sudara pobjegli laboratorijski majmuni

Kamion s majmunima sudario se s praznim kamionom pored Danvillea u Pennsylvaniji u petak popodne, na putu u laboratorij na Floridi. Policija je noćas izvijestila da su svi odbjegli majmuni uhvaćeni

Iz kamiona koji je u Pennsylvaniji prevozio 100 laboratorijskih majmuna nakon sudara pobjegla su četiri, zbog čega je policija krenula u potragu upozorivši javnost da ne prilazi životinjama.

Kamion s majmunima sudario se s praznim kamionom pored Danvillea u Pennsylvaniji u petak popodne, na putu u laboratorij na Floridi.

Policija je na Twitteru objavila da su četiri majmuna "pobjegla s mjesta događaja u okolno područje".

Lokalni internetski portal vijesti WNEP objavio je da policija u potrazi za majmunima, dugorepim makakijima, koristi termalne kamere, a policajci na tlu imaju snažne svjetiljke.

Pensilvanijska državna policija objavila je fotografiju primata koji sjedi na drvetu pored ceste Route 54 u ledenoj noći.

Reporter je izvijestio da je policija okružila majmuna prije no što su ispaljeni hici iz neidentificiranog oružja.

Nakon što su ulovili tri majmuna, još im je jedan ostao u bijegu, no i on je tijekom noći uhvaćen, izvijestila je policija.

Lokalni portal WNEP objavio je kako je Centar za kontrolu bolesti uspavao tri majmuna, a još nije poznato je li ista sudbina dočekala i četvrtog.

Dugorepi makaki mogu stajati i do 10.000 dolara, a traženi su zbog ispitivanja cjepiva protiv koronavirusa, prema New York Timesu.

U zatočeništvu mogu živjeti do 30 godina.