To je to što me zanima!

Banda napala belgijski brod i otela hrvatskog mornara

Belgijski brodar priopćio je da su u napadu na brod oteta dva mornara, Filipinac i Hrvat. Oteti hrvatski pomorac je iz okolice Crikvenice
Vidi originalni članak

Naoružana banda napala je u nedjelju navečer kod Kameruna belgijski brod 'Amerigo Vespucci'. Razbojnici su oteli dva člana posade, a jedan od njih je Hrvat. Pomorac je iz okolice Crikvenice. Hrvat (34) ima 11-godišnju kćer, plovi već deset godina i po struci je drugi časnik stroja, piše Večernji. Da je kod Kameruna otet hrvatski državljanin potvrdilo je i naše Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Belgijska brodarska kompanija Jan De Nul Group priopćio je da su u napadu na brod oteta dva mornara, Filipinac i Hrvat, javlja agencija Reuters. Ženu hrvatskog pomorca i njegovu obitelj obavijestili su o otmici. Pomorčev otac kaže kako se obitelj sa njegovim sinom čula prije dva dana i da je sve bilo u redu.
- Ne znamo detalje otmice. Nikome ovo ne bih poželio - rekao je otac hrvatskog mornara. Kompanija u čijem je vlasništvu brod osnovala je krizni stožer koji bi trebao pregovarati s otmičarima.
- Ne zna se tko ih je oteo niti gdje se trenutno nalaze, a do sada otmičari nisu postavili nikakav zahtjev. Organizirali smo krizni stožer koji intenzivno surađuje s vladama Belgije i Luksemburga, pod čijom zastavom brod plovi, te vlastima u Kamerunu - rekao je za Novi list Pierre Tison, direktor u Jan De Nul-u. Brod su napali u luci Douala.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • sara100 13.09.2010.

    predsjednik03,ti mora da si atomski fizičar,kad se tako rugaš ljudima koji teško zarađuju svoj kruv.

  • predsjednik03 13.09.2010.

    drugi časnik stroja ! uaaau to je nešto ful fency! hebeš faks i odvjetništo . ovo je bolje !!!!

  • pomorac 13.09.2010.

    kruh sa 200 kora

Komentiraj...
Vidi sve komentare