To je to što me zanima!

Bandić: Ja sam za opoziv sve trojice, ne može jedan biti kriv

U četvrtak će biti opozvan premijer. Vlade više neće biti, a tko bude imao 76 ruku dobit će priliku da sastavi novu Vladu, objasnio je Bandić kako neće podržati prijedlog SDP-a
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na predstavljanje splitskog ogranka BM 365 - Stranke rada i solidarnosti kasnio pola sata, dok je njegov splitski kolega gradonačelnik Ivo Baldasar uranio jednako toliko. Ležerno odjeven, u modrim mokasinkama ukrašenim malenim zatvorskim lisičinama, Bandić se ispričao rekavši potpuno promuklim glasom, da nije tulumario iako je sveti Ante već da kasni iz nekih drugih razloga, a potom je nabrojao što nudi.

- Hrvatsku iz krize mogu izvući samo četiri stvari – to su rad, solidarnost, struka, kompetencija i zajedništvo. I to je naša snaga jer su do sada umjesto sposobnih uvijek bili podobni. Neki kažu - dolazi Mamić u Split. Pa neka ti isti dođu kasnije na kavu na rivu, da vide što Bandić misli o Splićanima, i što Splićani misle o Bandiću. Neka se ne skrivaju u mišje rupe. Split i Zagreb su prst i nokat. Ljude treba zbližavati – objasnio je Bandić naglasivši kako je u Zagrebu smanjio nezaposlenost na samo 6,1 posto.

- To smo napravili i ja svojim malim klikerom i više žuljevitim rukama i cipelama koje sam potrošio sa svojim timom. To želim i Ivi Baldasaru – kazao je Bandić osvrnuvši se i na situaciji u državi.

- Vidite da ne ide, to je mučenje, ovo liči na cirkus, malo na Big Brother, nadam se da ćemo izići iz ovog začaranog kruga. Scenarij je sljedeći: u četvrtak će se riješiti stvar u Saboru, a onda će novi mandatar dobiti 30 dana da sastavi novu Vladu. Nećemo ići ispod struke i kompetencije koju demonstriramo 16 godina. Nisam ja dobio peti mandat jer sam najpametniji i najljepši, iako nisam ni ružan ni glup, nego jer smo 365 dana, 16 sati, s ljudskim problemima. Ako na razini ove zagrebačke kompetencije ne budem imao utjecaj u sastavu nove Vlade, ja u njoj neću sudjelovati, a bez Stranke rada i solidarnosti neće biti nove Vlade. U četvrtak će biti opozvan premijer. Ove Vlade više neće biti, a tko bude imao 76 ruku dobit će priliku da sastavi novu Vladu – objasnio je Bandić kako neće potpisati SDP-ov prijedlog za raspuštanje Sabora, a nije propustio ni kritizirati prošlu Vladu rekavši kako nisu ništa napravili.

- Ja ću glasovati za opoziv sve trojice. Ne može za svađu biti kriv samo jedan. Iako je za svađu dovoljan jedan. Ja tako nakon svađe odem šetati 15 minuta s Rudijem, ona se ispuca i sve je u redu, a sutra nastojim manje griješiti – slikovit je bio Bandić ne želeći govoriti o Zdravku Mamiću naglasivši kako je on počasni predsjednik Dinama, ali ima hajdučko srce.

Baldasar je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo suradnjom s Bandićem naglasivši kako nisu razgovarali o mogućim izborima za Sabor, već samo o lokalnim izborima 2017. godine. Osvrnuo se opet i na Zdravka Mamića. Rekao je kako se on i ranije oštro osvrtao na HNS i Zdravka Mamića rekavši kako su izjave njegovih bivših kolega deplasirane jer je riječ o ozbiljnoj politici.

- U ovu suradnju uvoditi sukob između Hajduka, HNS-a, Zdravka Mamića i Torcide, pa šta im to treba – zaključio je Baldasar.  

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Razum999 14.06.2016.

    A što je to osim funtana napravio Bandić ???? to što Zagreb ima ko nitko , prirez i što ubira strahovito velike novce kroz porez !! on to naziva njegovim djelom!! pa daj meni 8 mi8lijardi koje ti padnu sa neba pa ćeš vidjeti gradonačelnika....

  • mmzg 14.06.2016.

    Bandicu, o cemu ti to??? Karamerko, i samo Karamarku ima afere na grbaci!!! Ni Oreskoviceva ni Petrova supruga nisu konzultantice MOL-ovog lobiste, a niti su Petrov i Oreskovic bili suvlasnici tvrtke Soboli. Doba musketira je proslo, a da i nije: ako je jedan lagao i mutio ne znaci da svi za isto moraju odgovarati.

  • vidum 14.06.2016.

    Ova lopuža s kvocijentom inteligencije mladog pavijana je za opoziv sve trojice jer u tom slučaju sva vlast bila bi u rukama HDZ-a. To znači da bi kriminal imao punu podršku vlasti, a pošteni bi na..bali. Tko im je kriv kad ne vole krasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare